top of page

UDOBNE ELEGANTNE ŽENSKE SALONKE NA PETU ZA DUGO HODANJE KOJE NE ŽULJAJU

Štikle koje ćete nositi s lakoćom, pa čak u njima i plesati

piše: Martina Kocijan Gulan


Ako i vi poput mene 'muku mučite' sa pronalaženjem udobnih elegantnih ženskih salonki na lijepu tanku petu, koje vas neće 'ubiti' već pri prvom hodanju, možda ćete ih pronaći u PitaRosso trgovinama. Pozvana sam na vjenčanje i želim izgledati elegantno, a budući da moja noga broj 41 ne tolerira neudobnosti sa cipelama i doslovce u 15 minuta nošenja neudobnih šuza mogu dobiti žuljeve, prvo što sam napravila je da sam googlala - gdje kupiti udobne salonke, kožne udobne salonke, udobne ženske salonke, elegantne ženske cipele i crne salonke na petu.


Izbacilo mi je 1.000 trgovina i izbora i moram odmah priznati da sam u PitaRosso otišla - zadnji. Obišla sam cijelu zagrebačku Arenu, Ilicu i City Centar i našla salonke od oko 1.200 kuna koje su se taman rasprodale, a žena mi je potvrdila da su (njoj) jedne od najudobnijih koje je ikada nosila. Odlučila sam da ću stvarno dati 1.200 kuna za cipele, jer svadba mi je bitna, a i ne želim jedina doći u cipelama koje bi nosila samo moja baba. Ne kupujem elegantne salonke svaki dan, većinom ulažem u tenisice, tako da, zaslužila sam!

No, salonki od 1.200 kuna više nije bilo ni u jednoj njihovoj trgovini, čak ni online!... Moj je problem i što su mi prsti na stopalima veliki, tako da mi nije ugodno stajati ni hodati (a bome ni sjediti) u cipelama koje su skroz špic pa mi stisnu prste kao palačinke. Ne volim ni kada su salonke previsoke pete (od 15cm naviše) i kada u trgovini na 88 polica vidim samo takve, nije mi dobro.

foto PitaRosso


Tri dana u potrazi i tristo kg živaca kasnije, napokon me muž nagovorio da uđem u PitaRosso...i već na prvoj polici ugledala sam elegantne crne salonke od umjetne kože sa petom od 9cm (wohooo!) i fora lančićem (neću biti de-mo-de, yes!). Prvo mi je kroz glavu prošlo da su lijepe, zatim da su mega povoljne (oko 270kn), a onda i da su udobne. Ne mogu vjerovati, našla sam salonke i moći ću stajati u njima, hodati u njima pa čak i plesati u njima. Divota! Tvrdoglava kakva jesam, vjerojatno ću za godinu dana skroz zaboraviti gdje sam ih kupila i opet napraviti tour-de-France po 25 trgovina, ali hvala Bogu zato imam muža da me podsjeti na lokaciju haha i ovaj članak, da si ga stavim u bookmark! Nadam se i da ću pomoći nekoj od vas divnih ženica. Želim vam sreću sa traženjem i puno udobnih cipela! Javite mi svoja iskustva


bottom of page