top of page

Pravila privatnosti

Uvjeti obrade osobnih podataka

Klikom na gumb „Ok“ dajete svoje privolu za primanje newslettera. Imate pravo u bilo kojem trenutku, potpuno besplatno, povući svoju privolu, odnosno, tražiti brisanje svoje e-mail adrese iz naše baze podataka za slanje newslettera – bilo klikom na link ‘odjava’ koji se nalazi na dnu e-mailova koje primate ili slanjem zahtjeva na e-mail adresu gossip@kreativna-vjeverica.com 

Privatnost

Web portal www.gossip-vijesti.com (dalje u tekstu PORTAL) brine o privatnosti posjetitelja naše web-stranice te u svom poslovanju postupamo u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka. Poštuje privatnost svojih korisnika, kupaca i posjetitelja. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, PORTAL neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. 

PORTAL može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala - podaci o računalu, podaci o internet provideru, podaci upisani u kontakt formu, podaci upisani u newsletter formu te osobni podaci upisani prilikom narudžbe željenih proizvoda.

 

Ove podatke PORTAL koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje te kako bi u ime kupca (vas) naručio željeni proizvod.PORTAL se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala i podatke kupaca, osim u slučaju teškog kršenja pravila PORTALA ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Kolačići

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo pomoću koje web mjesto pamti vaše radnje i postavke. Kolačići obično spremaju vaše postavke za web stranicu kao što su preferirani jezik ili adresa. Svaki put kada otvorite neku stranicu, web poslužitelj može pročitati vrijednosti koje je ranije spremio u kolačićima, a u internet preglednicima možete brisati svoje kolačiće i upravljati postavkama spremanja kolačića.

Kako možete sami upravljati postavkama u pojedinim preglednicima saznajte na sljedećim poveznicama:

Firefox: support.mozilla.org/kolacici
Google Chrome: support.google.com/chrome

Gossip koristi nužne analitičke kolačiće, kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke poput analitike i na taj način osigurali pozitivno korisničko iskustvo, te poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga i proizvoda.

Za obradu osobnih podataka odgovornost snosi:

Kreativna Vjeverica d.o.o.
Puškarićeva 42
10250 Lučko, Zagreb

+385-91-7520-610
gossip@kreativna-vjeverica.com

Newsletteri (slanje e-mailova)

PORTAL vam ni u kojem slučaju neće slati e-mail newslettere za koje se niste prijavili na našim web stranicama tako da svoje elektroničke sandučiće možete koristiti za spremanje i pregledavanje samo željenih e-mailova. Vaši podaci na PORTALU su zaštićeni i sigurni, u što se možete u bilo kojem trenutku uvjeriti tako da nas kontaktirate.

Vaše osobno ime i e-mail adresa

PORTAL pohranjuje vašu e-mail adresu i ostale podatke koje ste dobrovoljno dali prilikom upisa u neke od naših newsletter lista, prilikom ispunjavanja kontakt obrasca ili prilikom narudžbe proizvoda koji ste kupili. PORTAL koristi vaše e-mail adrese za slanje newslettera putem newsletter management softvera, i to samo onih za koji ste se prijavili da ga želite primati u vaš elektronički sandučić. Vi se možete ispisati iz newsletter liste u bilo kojem trenutku iz bilo kojeg razloga bez ikakve nelagode ili grižnje savjesti. Ukoliko budete imali bilo kakav tehnički problem pri ispisivanju iz newsletter liste, ne oklijevajte nas kontaktirati putem e-maila u bilo koje doba i naš tehnički odjel će vas odmah ispisati iz newsletter liste, ako to sami ne uspijete putem ponuđenih linkova za ispis. Ukoliko opet poželite biti našim newsletter pretplatnikom to uvijek možete učiniti ispunjavajući formu na ovim web stranicama.

Nagradne igre i natječaji

U sklopu našeg poslovanja, često organiziramo različite nagradne igre i natječaje, radi promocije portala te usluga i proizvoda naših oglašivača i sponzora. Tom prilikom prikupljamo i obrađujemo osobne podatke, koji ovise o konkretnoj nagradnoj igri ili natječaju. Ti podaci mogu uključivati osobne podatke kao što su korisničko ime na društvenoj mreži, komentar ili fotografija (koja omogućuje identifikaciju pojedinca), ime i prezime, podaci za kontakt (adresa e-pošte i/ili broj telefona), adresa, dob i slično. Riječ je o podacima koji su nužni za provođenje nagradne igre ili nagradnog natječaja te za dodjelu nagrade, a obrađujemo ih temeljem vašeg zahtjeva, odnosno prijave za sudjelovanje, a kako bismo mogli ispuniti svoju obvezu koja proizlazi iz nagradne igre ili natječaja.

Zahtjevi korisnika

Portal osigurava ostvarivanje prava korisnika u odnosu na: Pristup informacijama; Prigovor na obradu; Ograničenje obrade; Prijenos podataka; Ispravljanje podataka; Brisanje podataka. Korisnik zahtjeve za ostvarenje prava podnosi pisanim ili usmenim putem. Korisnici imaju pravo na informiranje temeljem podnesenog zahtjeva, a nakon uspješne provjere njihovog identiteta, o sljedećem: Svrsi obrade osobnih podataka;
Izvoru osobnih podataka, ako nije dobiven od korisnika; Kategoriji osobnih podataka; Primateljima ili kategorijama primatelja kojima su ili mogu biti preneseni osobni podaci, zajedno s lokacijom tih primatelja; Predviđenom razdoblje pohrane osobnih podataka ili obrazloženje za određivanje razdoblja pohrane; Upotrebi bilo kakvog automatiziranog odlučivanja, uključujući profiliranje; Svi zahtjevi za pristup ili ispravak osobnih podataka moraju biti upućeni Službeniku za zaštitu osobnih podataka, koji će evidentirati svaki zahtjev po primitku. Odgovor na svaki zahtjev dostavlja se u roku od 30 dana od primitka pismenog zahtjeva korisnika.

 

OBRADA OSOBNIH PODATAKA NA TEMELJU PRIVOLE KORISNIKA

U određenim slučajevima Portal može tražiti privolu korisnika ili njihovih nositelja roditeljske odgovornosti za obradu osobnih podataka u određene svrhe, primjerice slanja nagrade.  Kada se obrada osobnih podataka korisnika temelji na privoli, korisnik / nositelj roditeljske odgovornosti u svakom trenutku može povući danu privolu, no to neće utjecati na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego li je ona povučena.

ZADRŽAVANJE PODATAKA

Portal neće zadržati osobne podatke duže nego što je to neophodno u odnosu na svrhe za koje su izvorno prikupljeni. Portal će vaše Osobne podatke zadržati dok god su oni potrebni za pružanje proizvoda ili usluga; dok god je potrebno sukladno ovim Pravilima ili vremenu prikupljanja; dok god je potrebno zbog naših zakonskih obaveza, rješavanja sporova i provođenja naših ugovora; ili do one mjere koju dopušta zakon. Kad razdoblje zadržavanja istekne, Portal će osobne podatke izbrisati na način koji osigurava da se oni ne mogu rekonstruirati niti pročitati.

ZAŠTITA PODATAKA

Portal provodi fizičke, tehničke i organizacijske mjere koje jamče sigurnost osobnih podataka (npr. prevenciju gubitka ili oštećenja, neovlaštene izmjene, pristupa ili obrade i drugih prijetnji kojima mogu biti izloženi osobni podaci uzrokovani ljudskim djelovanjem ili fizičkim/prirodnim okruženjem). Sigurnosne mjere koje se provode imaju za cilj: spriječiti neovlaštene osobe da dobiju pristup sustavu obrade podataka u kojima se obrađuju osobni podaci; Spriječiti osobe koje imaju pravo koristiti sustav obrade podataka od pristupa osobnim podacima koji su izvan njihovih potreba i ovlaštenja; Osigurati da se osobni podaci tijekom elektronskog prijenosa ili tijekom prijenosa ne mogu čitati, kopirati, mijenjati ili ukloniti bez odobrenja; Osigurati dostupnost zapisa sustava u svrhu utvrđivanja od koga su uneseni, mijenjani ili uklonjeni osobni podaci iz sustava obrade podataka; Osigurati da u slučaju kada obradu obavlja izvršitelj obrade, podaci se mogu obrađivati ​​samo u skladu s uputama voditelja obrade; Osigurati da su osobni podaci zaštićeni od neželjenog uništavanja ili gubitka; Osigurati da osobni podaci prikupljeni za različite svrhe mogu biti obrađeni odvojeno; Osigurati da se osobni podaci ne drže duže nego što je potrebno.

PRAVILA PRIVATNOSTI NA WEBU

Portal priznaje i cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati sigurnost podataka koje putem Internet stranice Portala prikupi. Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali Portalu, bilo registracijom (prilikom registracije koristit će se osobni podaci kao što su: osobno ime i e-mail, ili korištenjem Internet stranice. Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim imenom Portal će koristit samo u svrhu ispunjavanja vaših zahtjeva.
 

Naručivanje i kupnja proizvoda na PORTALU

PORTAL koristi podatke poput: ime, prezime, dob, spol, broj mobitela, e-mail, adresa, grad, poštanski broj i sl. kako bi personalizirao vaš profil koji ste kreirali i isključivo iz razloga da vam pošaljemo korisnu i točnu informaciju shodnu vašim navedenim podacima, u svrhu provođenja i obrade istraživanja putem newslettera, ili u svrhu narudžbe i slanja željenog proizvoda na vašu adresu. Vaš broj mobitela, kojeg ostavite u našim formama za narudžbu proizvoda, koristit ćemo isključivo za komunikaciju dobavljač-poštar-redakcija-vi, a kako bi vaš proizvod(i) sigurno i na vrijeme stigao do vas (kupca).

 

Naša je trajna misija da budemo profesionalni, radimo u skladu sa svim zakonima i propisima te postajemo sve bolji u poslu koji obavljamo za vas.

Specijalne obavijesti putem newslettera

Uz naše redovito slanje newslettera na koji ste se dobrovoljno i besplatno pretplatili, bit ćemo slobodni poslati vam neku specijalnu obavijest za koju vjerujemo da bi vam mogla koristiti, a to mogu biti i oglasne poruke ili komercijalne poruke. Na primjer poslat ćemo vam poziv da se priključite u neki naš nagradni natječaj na našem PORTALU.

Vaša poštanska adresa

Vaše podatke o adresi stanovanja i osobne podatke poput imena, prezimena, broja mobitela i e-maila, koristimo isključivo kako bismo vam poslali poklon/nagradu koju ste osvojili u nekom našem nagradnom natječaju ili kako bismo vam poslali naručeni i kupljeni proizvod(e). Vaši podaci o stanovanju također podliježu našem pravilniku o zaštiti podataka i nikada ih nećemo prodati, posuditi ili dati na korištenje trećim osobama. Ukoliko želite izbrisati podatke o stanovanju s naše mailing liste ili iz baze kupaca, to možete učiniti u svakom trenutku. 

Ispisivanje s mailing liste i iz baze kupaca

U našim newsletter listama ispisivanje iz mailing lista ili izmjena korisničkih podataka je vrlo jednostavna i napravljena “user friendly”. Dovoljno je da potražite link na samom dnu poslanog vam newslettera i u par koraka izmijenite svoje podatke ili se ispišite s mailing liste. Isto možete u svakom trenutku učiniti i slanjem vašeg e-maila na gossip@usa.com sa porukom ODJAVA

Ako u bilo kojem trenutku postanete naš kupac, ili upišete vaše osobne podatke u naše kontakt obrasce bez kupnje, vaše ćemo osobne podatke na vaš zahtjev trenutno i trajno obrisati. Obratite nam se na naš e-mail ili slanjem pisma na adresu Puškarićeva 42, 10250 Lučko, Zagreb sa porukom OBRIŠITE moje osobne podatke. U svakom trenutku, vi nam svoje osobne podatke možete ponovno proslijediti i/ili ih upisati na PORTALU, ako to poželite.

bottom of page