top of page

UŽIVANJE U ILIRIJI BIOGRAD

Ako vam je želja uživati, uživati, i još više uživati, dođite u Biograd na moru

piše: Martina Kocijan Gulan


Od kada sam pred 7 godina prvi put posjetila mali jadranski gradić Biograd na moru, ne prestajem se oduševljavati posebnostima koje ima. Kada ga uspoređujem sa velikim gradovima, ima i trgovine i šetnice i dostupnost ljekarni i dječje parkiće i šumu i zanimljive festivale, a nema toliko prometa i širine grada poput onih većih. Najbolji dio koji u Biogradu doživljavam je obiteljski odmor, i ljeti i ujesen i u svako godišnje doba, i uvijek me razveseli nešto novo u doživljajima i okusima.


A kada su u pitanju hoteli Ilirija, najbolji dio njihove ponude definitivno mi je spa centar Salvia SPA, u kojem sam uživala 'bućkati' se u toplom jacuzziju. Sve je u Salviji podrđeno tome da opustite tijelo i misli, zaronite u savršeno toplu i pjenušavu vodu i opustite se u saunama sa himalajskom soli. Svježe voće i čaj imat će nakon kupanja i saune posve novi okus, i tražit će vas da jedete i pijete još, a najbolji dio wellnessa bit će pogled sa vrha hotela na Biograd i pašmanski kanal. More, jedrilice u daljini i zalazak sunca bit će poseban doživljaj po danu, a svjetla grada i udaljenih otoka stvorit će vam čarobni ugođaj ako dođete po noći! Ovakvi bi trenuci trebali biti obavezni za sve workoholičare i zato preporučujem uživajte što više, isplati se svake kune.

Hoteli Ilirija inače su najpoznatiji Biogradski hoteli smješteni tik uz more, koji sa svojom marinom Kornati svake godine ugošćuju na tisuće turista. Svima je zajedničko da se vole kupati u Ilirijskom vanjskom i unutarnjem bazenu, kao i satima se sunčati ispred hotela pord mora, dok oni u marini uživaju na stotinama pomno održavanih brodova.

Ono što grad Biograd na Moru čini izuzetnom destinacijom je i njegovo prirodno okruženje, blizina Nacionalnog parka Kornati, Nacionalnog parka Krke, te Parka prirode Vransko jezero. Biograd na Moru postao je tako poznata destinacija zaljubljenika u jedrenje, koji iz Biograda plove za Kornate i brojne otočiće u blizini. Bez obzira dolazi li sa društvom, obitelji ili sami, sigurno je da ćete pronaći nešto za sebe i u moru bogate ponude, odmoriti dušu i srce.


bottom of page