top of page

PREDSTAVLJENE NOVE KOLEKCIJE ZLATNOG I DIJAMANTNOG NAKITA FOPE

U raskošno uređenoj draguljarni Malalan u središtu Zagreba

piše: Martina Kocijan Gulan


U raskošno uređenoj draguljarni Malalan u središtu Zagreba na Europskom trgu, imala sam prilike uživo pregledati najnovije ekskluzivne kolekcije dijamantnog nakita FOPE, poznate talijanske zlatarske tvrtke specijalizirane za izradu skupocjenog nakita.


Draguljarna Malalan jako se trudi pronaći za svoje kupce najljepše i najposebnije komade cijenjenog nakita, a mene su određeni komadi toliko oduševili, da sam ih morala isprobati. Na pitanje - želi li tko isprobati najraskošniju ogrlicu njihove najprodavanije kolekcije? - digla sam ruku sa velikim osmjehom i uživala u nošenju ovih raskošnih dijamanata.

Inače, nova kolekcija FOPE nakita nazvana je Aria i izrađena je od nježnog mrežastog zlatnog lanca. Target su mladi kupci luksuznih artikala koji posebice vole modni trend sportske ležernosti, a mogu se birati 3 nijanse zlata, i bijeli ilii crni dijamanti.

- Bojaju li se dijamanti u crno ili se takvi vade iz rudnika? - pitala sam simpatičnu FOPE managericu, koja mi je objasnila kako se upravo crni vade iz dubine zemlje te takve boje obrađuju i stavljaju u nakit.


Ono po čemu je draguljarska kuća FOPE inače postala najpoznatija u svijetu su njihovi rastezljivi mrežasti lanci. Iako biste na prvu pomislili da je sav nakit 'rastezljiv' i prilagodljiv, to obično nije tako. Kada u ruke primite zlatni mrežasti lanac Novecento ili rastezljive narukvice od 18-karatnog zlata Flex’it, osjetite pod prstima koliko se lagano i brzo rastežu. A kada ih stavite oko vrata ili na ruku, vraćaju se u prvotni oblik.



Iz FOPE-a kažu da žene jako vole kratke tzv. choker ogrlice koje su vrlo savitljive, a mogu se nositi u gotovo svakoj prigodi.


Iako muškarci vjerojatno neće na prvu posegnuti za ogrlicom koju će oni nositi, itekako mogu nositi dijamante. FOPE je za dečke dizajnirao narukvice, manšete, prstene i ogrlice od 18-karatnog zlata, i uglavnom na njih stavio crne dijamante.

Nakon pregledavanja nakita, imala sam prilike i po prvi puta omirišati FOPE uniseks miris Eau 558. Novu parfemsku vodicu stvorio je francuski kreator parfema Bertrand Duchaufour, a kada ga probate na koži isprva ćete osjestiti note citrusa i crnog papra, dok ćete kroz 15-ak minuta osjetiti i cedrovinu, jantar, vetiver, mošus i vaniliju. Bočica je napravljena od zelenog Murano stakla, zlatno grlo ima zgodno napravljenu zlatnu mrežu koja podsjeća na nakit, a ako volite snažnije mirise, svidjet će vam se sigurno!


bottom of page