top of page

POZNATI CHEFOVI EDUCIRAJU O SPRJEČAVANJU OTPADA OD HRANE

Poznati hrvatski chefovi educiraju građane kako smanjiti otpad od hrane

poznati chefovi
foto Nestlé

Poznati hrvatski chefovi Mate Janković, Damir Tomljanović, Ivan Temšić i Nikša Boban educiraju građane kako smanjiti otpad od hrane pripremajući nove i ukusne obroke. Četvrto izdanje #BirajZeleno edukativne inicijative dokazuje da sve veći broj hrvatskih građana želi naučiti kako spriječiti stvaranje otpada od hrane u praksi. Mijenjajući svoje navike nabolje, ne samo da se pomaže okolišu kao rezultat smanjenih emisija CO 2, već se znatno štedi i kućni budžet.


Ovo su jedni od glavnih razloga zbog kojih se priličan broj građana prijavljuje na besplatne radionice o otpadu od hrane, organizirane u suradnji kompanije Nestlé, Veleučilišta Aspira i Ugostiteljsko-turističkog učilišta. Radionice se održavaju dva puta tjedno u prostorijama partnera, a vode ih popularni chefovi Mate Janković, Damir Tomljanović, Nikša Boban i Ivan Temšić. Svoje bogato iskustvo i strast prema kuhanju utorkom i subotom prenose na polaznike koje zanima kako ostatke ručka ili večere pretvoriti u nove obroke, a pritom smanjiti otpad od hrane.

poznati chefovi

Barbara je jedna od mlađih polaznica radionice koju je vodio chef Mate Janković, a opisala ju je kao vrlo pozitivno iskustvo. „Uz stručno, kreativno i duhovito vodstvo chefa Jankovića zapisala sam nove recepte u svoju bilježnicu i dobila pregršt ideja kako pametnije iskoristiti ostatke od ručka ili večere. Drago mi je da sam sudjelovala u ovoj besplatnoj radionici i educirala se o održivim životnim navikama koje mogu uklopiti u svoju svakodnevicu. Savjetujem svima koji to mogu, da odvoje malo vremena i dođu na radionicu“, rekla je Barbara.

poznati chefovi

Osim Barbare, pozitivan dojam radionica je ostavila i na Branku koja je na nju stigla iz Zagorja. „Kći i

ja smo na društvenim mrežama vidjele objavu o besplatnim radionicama i iskoristile dolazak u Zagreb

kako bismo naučile nešto novo. Na radionici smo upoznale vrlo strpljivog i profesionalnog chefa

Nikšu Bobana, koji nas je korak po korak vodio kroz pripremu rižota od ostataka bundevine juhe te

kroketa od piletine i krumpira. Imala sam priliku pitati ga sve što me zanimalo i zajedno smo

razbijali kulinarske mitove poput onog o pranju riže prije kuhanja. Jednostavno rečeno, bilo je to

vrlo zanimljivo i zabavno iskustvo, objasnila je Branka. Više o radionicama doznajte na nestle.hr

bottom of page