top of page

NESTLÉ ADRIATIC POTAKNUO EKOLOŠKE PROMJENE

Uključite se u kampanju Biraj Zeleno

Nestlé Adriatic
foto Nestlé Adriatic

Nestlé Adriatic započeo je s drugom sezonom edukativne kampanje Biraj Zeleno. Tijekom ljetnih mjeseci dijelit će praktične savjete o smanjenju uporabe vode i plastike te smanjenju otpada, s posebnim naglaskom na otpad od hrane. Naglasak ove godine je na smanjenju otpada kroz prenamjenu ambalaže, ali i na pravilnom sortiranju otpada. Problemi prekomjerne potrošnje vode, gomilanja otpada i njegovog zbrinjavanja neki su od trenutno najvećih globalnih izazova. U Hrvatskoj, po stanovniku bacimo oko 75 kg hrane i 444 kg komunalnog otpada godišnje, a svega 14% biootpada recikliramo.

Na svjetskoj razini, godišnje se baci blizu milijardu tona hrane. Potrebno je zajedničko djelovanje svih dionika kako bi pozitivni pomaci prema održivosti i boljitku planete bili vidljivi. U kampanju Biraj Zeleno uključit će se i zaposlenici kompanije Nestlé koji će zajedno s obiteljima i prijateljima sudjelovati u eko akciji uređenja okoliša jedne zagrebačke gimnazije.

- Nestlé je najveća prehrambena kompanija na svijetu koja dnevno u svijetu proda preko milijardu

proizvoda. S tim dolazi i velika odgovornost prema zajednicama, ali i prema planetu. U potpunosti

transformiramo svoje poslovanje – od nabave sirovina, proizvodnog procesa, distribucije pa do

edukacije partnera i krajnjih potrošača. Odličan primjer su najnovije inovacije s naglaskom na

održivost poput SMARTIES, MAGGI Super Juha i NESCAFÉ. Projekt Vrtim Zdravi Film ove je godine

dosegao 18.000 osnovnoškolaca koji su, osim o pravilnoj prehrani, učili o štednji vode i energije te

važnosti manjeg rasipanja hrane. U suradnji s roditeljima, profesorima i osnovnoškolcima objavili smo

prvu digitalnu kuharicu koja sadrži 40 recepata s nutritivnim tablicama i idejama kako smanjiti količinu

otpada od hrane. Sad koristimo priliku da aktivnostima kampanje Biraj Zeleno dodatno inspiriramo

naše građane kako bi malim svakodnevnim koracima doprinijeli pozitivnim ekološkim promjena -

izjavila je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Nestlé Adriatic.

Biraj Zeleno će, uz vlastite primjere iz prakse, podržati dizajnerica nakita Anita Dujić, glumica Petra Kurtela, ronioc Vitomir Maričić te influenceri Marko Medić, Martina Palić Mako i Pamela Smoljanić. Oni će interaktivnim sadržajem na društvenim mrežama pokazati da zaista svi možemo poduzeti male korake za važne ekološke promjene. Dodatno, poticat će i na zelenije oblike transporta. Tako će pratiteljima na društvenim mrežama tijekom nagradnog natječaja podijeliti električne romobile, za svakodnevne vožnje koje ne zagađuju životnu sredinu.

Nestlé ubrzano radi na transformaciji poslovanja kako bi se do 2025. ambalaža svih proizvoda mogla reciklirati ili ponovo upotrijebiti, kako bi sva postrojenja koristila 100% obnovljive izvore električne energije, a sva sirovina poput kave i kakaa bila iz održivih izvora. Podsjetimo, Nestlé je vodeća svjetska kompanija u prehrambenoj industriji koja zapošljava oko 291.000 ljudi i posjeduje tvornice ili posluje

u skoro svakoj zemlji na svijetu. Tvrtka Nestlé u svom portfelju ima više od 2.000 brendova i 10.000 vrsta proizvoda, a na tržištu regije dostupno je više od 30 brendova i 700 vrsta proizvoda iz sedam kategorija. Diljem svijeta tvrtka ima 403 tvornica, od kojih unutar Jugoistočnog tržišta dvije (Sofija, Surčin). U posljednjih pet godina više od 100.000 potrošača s područja regije sudjelovalo je u Nestlé istraživanjima i izravno utjecalo na daljnji razvoj i širenje portfelja proizvoda u skladu s potrebama lokalnih potrošača, dok je u posljednjih deset godina kroz projekt Vrtim Zdravi Film tvrtka investirala više od 4,5 milijuna kuna u edukaciju o prehrani >>> nestle.hr

bottom of page