top of page

ORIGINALNI ZDRAVI DŽEMOVI IZ HRVATSKE

ZEST želi naglasiti i očuvati okus i miris svježeg voća

- Volim peći kolače i tako, par godina za redom pokušavala sam napraviti idealne Linzere za Božić – to su oni keksići koji se lijepe džemom. Htjela sam da mi u sredini džem bude svijetle, jarke boje, da ima jaki okus, da bude jarko crveni. Od maline. Ali, nigdje to nisam mogla naći. Nigdje nije bilo tako žestokog, intenzivnog džema. Sve je bilo nešto razblaženo, svijetlo, blijedo. Odlučila sam sama napraviti svoj džem od maline i pogodila iz prve recept. Idealan. Napravila kolačiće, ali napravila i džemove za poklon obitelji i prijateljima...I tako je krenulo - ispričala nam Iris Urem, vlasnica i pokretačka snaga džemova ZEST and co.


Brend ZEST nastao je kao asocijacija na esenciju okusa koju je Iris htjela postići. Korica citrusa koristi se kod kuhanja džema, ali ona simbolizira i koncentraciju arome koja se u toj korici nađe. ZEST je ujedno i ona iskra, žar života, koncentracija okusa i uživanja koju želi prikazati u svojim džemovima.

ZEST želi  naglasiti i očuvati okus i miris svježeg voća u džemovima jer je misija brenda proizvesti najbolji i najukusniji džem svježih boja i mirisa zrelog, svježeg voća

ZEST džemovi proizvode se u malim serijama, radi očuvanja boje i arome voća. Znalačka su interpretacija džema iz koje je izbačen suvišan šećer i svi oni postupci koji uništavaju boju i miris voća. Bez konzervansa i aditiva. Bez umjetnih bojila.

Džemovi dolaze u, za sada, tri okusa: malina, mango i limeta, borovnica i whiskey. Mango i limeta podsjećaju na tropski godišnji odmor. Probajte ga na kruhu od banane, kao dodatak jogurtu, croissantu, kremastom siru, a može i žlicom ravno iz tegle. Borovnica s whiskijem Jack Daniel'som kombiniran je od savršeno zrelih borovnica i obogaćen Tennessee whiskijem, koji svojim pod tonovima hrasta i vanilije naglašava slojevite okusa ovog voća. Predobar je na raženom kruhu ili baguettu preliven preko sladoleda od vanilije ili u jogurtu. Džem od malina pak sadrži odlično uravnoteženu slatkoću i kiselost te je svježeg voćnog okusa. Odličan je na bijelom ili kiselom kruhu s malo maslaca ili na croissantu. Uživajte u desertu s jogurtom i granolom ili napravite svoj vlastiti voćni jogurt.


Svi ZEST džemovi mogu se probati i kupiti u zagrebačkoj artisan pekarnici KORICA u Preradovićevoj 39. Tražite li nešto doista posebno, svakako navratite i kušajte, jer sigurno je da ćete se oduševiti originalnim i zdravim okusima! Potražite ih na ZEST Instagram / ZEST Facebook

bottom of page