top of page

NAPREDNE METODE I LJUBAZNOST DOKTORICE DOMINE RELJANOVIĆ PROTEGA PRIVUKLE TISUĆE PACIJENATA

Stomatološka ordinacija koju ocjenjuju sa 5+ svakome vrati osmijeh na lice

piše: Martina Kocijan Gulan


- Prezadovoljna sam uslugom, postavljanjem i terapijom aparatićem da je to čudo. Nakon samo 2 mjeseca rezultati su svakim danom vidljiviji. Nije mi žao što iz Rijeke putujem vama....Dok su drugi tvrdili da je nemoguće posložiti moje neposlušne zubiće, vrijedan tim Ortodoncija Reljanović je odradio savršen posao. Veliko hvala!!! Prezadovoljna uslugom i rezultatom...Vrhunska usluga, jako ljubazno osoblje...Izvrsna doktorica, profesionalna i opuštena atmosfera. Pristupačan i ugodan odnos s djecom i odlični rezultati. Za svaku preporuku. Dakle, nakon neuspješne potrage za osobom koja ima profesionalne i moralne kvalitete...konačno, nailazim na savršen zubarski tim. Hvala doktorici i svim njezin asistentima. Stavila sam aparatić prije dva mjeseca, i promjene su već tu. Preporučam svima koji se ne mogu odlučiti...u ovoj ortodontskoj klinici, nećete požaliti! - brojni komentari gotovo svakodnevno stižu do Ordinacije dentalne medicine dr.Domina Reljanović Protega

Imati predivne, ravne i bijele zube san je mnogima, a svi oni koji se odluče na ovaj korak u svome životu, dobivaju vrhunske rezultate u vrlo kratkom roku. - Prekrasan osmijeh najbolji je prvi dojam koji možete ostaviti. Ravni i lijepi zubi su ono što želi sve veći broj pacijenata, a naš zadatak je da im pomognemo to i ostvariti. Grana dentalne medicine koja se bavi ispravljanjem položaja i odnosa zuba u čeljusti, naziva se ortodoncija. Njen cilj naravno nije isključivo estetika i “ravni zubi”, već zdravlje čitavog vašeg žvačnog sustava, čeljusnog zgloba, mišića i okolnog zubnog tkiva. Pravilan položaj zuba u čeljusti uvelike čuva zube od preopterećenja, prekomjernog trošenja i propadanja, a također i sprječava mnoge probleme koji mogu nastati tijekom života - stručno nam pojašnjava doktorica Domina.


Sigurno ste čuli da brojni poznati Hrvati i Hrvatice duže vremena uživaju u modernom nevidljivom aparatiću za zube i tako ih neprimjetno ravnaju. Što je zapravo Invisalign, nevidljivi aparatić za zube? Invisalign je tehnologija izrade prozirnih zubnih udlaga pomoću 3D tehnologije koje služe ravnanju zubi do prekrasnog osmijeha. Zubne udlage su izrađene od izdržljive i neškodljive prozirne plastike koja je napravljena točno po zubnom luku svakog pacijenta ponaosob. Svaka zubna udlaga mijenja položaj zuba, pomičući ih polako horizontalno i vertikalno, a može ih čak i rotirati ukoliko je potrebno. Projektirani su tako da koriste strogo definiranu količinu sile na točno određenom mjestu u točno određeno vrijeme.

Nakon što se udlage izrade, potrebno ih je nositi 20 do 22 sati dnevno za najbolje rezultate, a skidaju se samo za vrijeme jela te za vrijeme pranja zubi. Prednosti su brojne, a onu koju svi ističu je prozirnost i slaba vidljivost zubnih udlaga, neometanje govora, kraće trajanje tretmana te 3D animacija, u kojoj točno vidite kako će vam zubi izgledati nakon liječenja. Ne čudi stoga da je upravo ova tehnologija privukla više od 5 milijuna zadovoljnih pacijenata širom svijeta u posljednih 15 godina!

Fiksni ortodontski aparatići

Iako se nekad smatralo kako su ortodontski aparati namijenjeni samo djeci, sve je više ljudi sa 30 i 40+ godina koji se odlučuju ispraviti svoje zube. Razlog je uvijek očuvanje zdravlja, smanjenje brige oko potencijalnih problema sa zubima u starosti, a također i predivan osmijeh pun samopouzdanja! Fiksni ortodontski aparati najučinkovitija su i najčešće korištena metoda rješavanja problema, a sastoje se od prstenova ili tubica koje na sebi imaju bravice, koje se lijepe na svaki pojedini zub. Najugodnija varijanta za vaše zube su svakako samoligirajuće bravice, kod kojih nema iritirajućih “žičica” ili gumenih ligatura koje zadržavaju naslage hrane te se lako čiste. Ove bravice smanjuju broj posjeta ordinaciji i skraćuju ukupnu dužinu trajanja terapije, a također mogu biti lingvalne, što znači da se lijepe na unutarnju “lingvalnu” površinu zuba i zbog toga su potpuno nevidljive.

Retencija i zašto je važna

Nakon završene fiksne ortodontske terapije čeka vas faza retencije, odnosno nošenje retencijske naprave koja može biti fiksna ili mobilna. Njen je zadatak zadržati zube i čeljusti u novom, ispravljenom položaju, a preporučuje se da je nosite barem 2 mjeseca 24h dnevno, te 6 mjeseci samo tijekom noći. Koji su sve tipovi retainera? Prozirne udlage, tzv. essix retainer - nose se neprestano u početku, a vremenom se broj sati nošenja smanjuje; žičani retainer (fiksni) - koristi se za prednje gornje i donje zube, te se lijepi direktno na zube bez mogućnosti skidanja. To je ujedno i stalna retencija postignutih rezultata; retencione ploče - vade se iz usta i ne nose se cijeli dan. To je mobilna naprava koju se može odstraniti za vrijeme jela i dok zube čistite, a izrađuje se individualno za svakog pacijenta.

- Retencija je ujedno i zadnja faza ortodontske terapije sa ciljem zadržavanja postignutih rezultata, i ako se koristi po našim uputama, garantiramo doživotnu kontrolu postignutih rezultata i savršeni osmijeh - poručuje simpatična doktorica. Dogovorite svoj besplatni prvi pregled i konzultacije pozivom na broj 01 4817 301, slanjem e-maila na domina.reljanovic@gmail.com, porukom na službenu FB stranicu ili dolaskom u Đorđićevu 10 u Zagrebu. Jedno je sigurno, bez obzira koju vrstu aparatića ili dentalne usluge zatražite, dr.Domina uljepšat će vam dan, tjedan i mjesece terapije, a ako poželite doznati više o njenom putu do uspjeha, pročitajte gdje se sve školovala i zbog čega je posebno ponosna na usavršavanje u Americi te svojim rodnim Vinkovcima >> dr.Domina Reljanović Protega


bottom of page