top of page

SANDALE, JAPANKE I NATIKAČE - KAKO IZABRATI SAVRŠENU LJETNU OBUĆU

Klikom na ecipele.hr se možete i sami uvjeriti u njihovu raznolikost

Ljeto još traje, toplim danima se ne nazire kraj, a toplo more nas i dalje svih doziva. Savršeno doba za šetanje po prirodi, razgledavanje starih gradskih jezgara i plesanje cijelu noć tek je pred nama, a naša stopala trebamo opskrbiti najboljom opremom za takvo što. Sandale, japanke i natikače optimalno su rješenje za svježinu, udobnost i prozračnost pri dugotrajnim aktivnostima.


Donosimo vam kratak vodič za jednostavnije biranje između otvorene obuće, kako biste za najbolju cijenu dobili najudobniji i najizdržljiviji par cipela za zatvaranje ljetne sezone!


Sandale - stil ili udobnost?


Sandale su obuća stara stoljećima, a njihov razvoj u ono što su danas priča je za sebe. Dolaze u toliko oblika, boja i materijala da bi ih teško bilo svrstati u nekoliko kategorija, ali ono što ih sve veže je otvorenost i prozračnost za vaša stopala. Klikom na ecipele.hr/c/zenske/sandale-i-natikace/sandale se možete i sami uvjeriti u njihovu raznolikost.


Prilikom odabira sandala važno je uzeti u obzir specifične zahtjeve vaših stopala i mjesta na koja ćete ih nositi. Za ljubitelje plaže ili one koji planiraju biti u blizini vode, gumene ili vodootporne sandale bile bi idealne. Gumene su sandale jeftinije, izgledaju homogenije, lakše se čiste i dolaze u bezbronjim bojama i oblicima.

S druge strane, kožne sandale svojim profinjenim izgledom savršene su za poluformalna događanja ili večernje izlaske. Ona može biti prava, umjetna i veganska, na što ukazuje i cijena.


Ako preferirate ležernost i udobnost, ergonomske i jednostavne platnene sandale savršen su izbor za vas. Za dugotrajna hodanja tu su ortopedski testirani džonovi svoreni za potporu vašim lukovima stopala, a za ležerno ispijanje jutarnjih kava ili odlazak na sladoled, platnene sandale na petu savršen su izbor za ostavljanje profinjenog dojma i u svakodnevnim situacijama.


Za slučaj da želite vaša stopala opremiti za šetnju po šljunku i pijesku, vrijeme je za razgledati ponudu natikača i japanki.


Natikače ili japanke - sezonski hit ili svevremenski klasik?


Rijetko tko nije primjetio da su natikače za ljeto preuzele scenu ljetne obuče. Rijetko koja osoba ne posjeduje bar jedan par, bilo da se oblačila u street ili profinjenom stilu, upravo zbog njihove raznolikosti.


Natikače su sve popularniji oblik ljetne obuče, upravo zbog svoje jednostavnosti, povoljne cijene i raznolikosti. Ležerne, sportske natikače savršene su za plažu i bazene jer se mogu smočiti i lako osušiti te nema rizika od tvrdokornih mrlja.


Ako planirate nositi natikače u večernji izlazak, šetnju ili događanje, klasični kožni par sa niskim džonom, ili čak na petu, idealno su rješenje za udobnost i sprječavanje preznojavanja stopala.


Malo opuštenija i ljetna obuća su japanke, stvorene za plažu. Iako nisu prikladne za svečana događanja, japanke se nose u svakodnevnim situacijama, od odlaska u dućan do večernjeg odlaska na sladoled u centar mjesta. Japanke većina smatra neudobnom obućom, ali one to uopće ne trebaju biti. Postoji mnogo ergonomskih modela sa raznim varijacijama, grbama i ulošcima, kako bi prozračne šetnje bile što udobnije.


Uz sve to, japanke i natikače dolaze u raznim vrstama, od spužvastih i gumenih, do kožnih i silikonskih, a što se tiče dizajna, tu uistinu postoji po nešto za svakoga!

Zaključak - ljeto još nije gotovo!


Kada ste u potrazi za savršenim parom sandala, natikača ili japanki, dajte prednost udobnosti i izdržljivosti. Iako pojedini par može izgledati neodoljivo, uvijek ih isprobajte prije kupnje i nikada nemojte žrtvovati zdravlje vaših stopala za dobar izgled.


Bilo da se pripremate za odmor na plaži, šetnju gradom ili ležerno druženje s prijateljima, lako se pronađe ljetni par obuće koji će odgovarati prigodi. Ne zaboravite pažljivo odvagnuti prednosti i nedostatke te uvijek u obzir uzmite situacije u kojem ćete ih nositi, isto kao i količinu vremena koju ćete provesti u njima. Sigurni smo da savršen par čeka upravo na vas!

Kommentare


bottom of page