top of page

ISTRA IMA NOVI TURISTIČKI PROIZVOD SNORKELING

Snorkeling je aktivnost koja pomaže da ljepote pod morem postaju pravi hit

snorkeling

Turistička zajednica Istarske županije predstavila je potpuno novi turistički proizvod koji će razveseliti sve ljubitelje morskog plavetnila. Ako putujete na odmor u Istru, odsad možete otkrivati tajanstveni istarski podvodni svijet te pristupiti najsugestivnijim lokacijama i uživati u njihovoj ljepoti na nov način.


17 istarskih destinacija dio je novog projekta Istra Snorkeling. Njihova obala i prateće mikrolokacije protekle dvije godine pomno su istražene i sondirane, a zabilježene su i njihove geomorfološke karakteristike, dubine, flora i fauna, da bi na kraju bile odabrane one najživopisnije i pogodne za tzv. snorklanje. Radi se o istraživanju podmorja i promatranja podvodnoga svijeta, laganoj aktivnosti, sportu prikladnom za sve dobne skupine.

snorkeling

Istarski poluotok ima izuzetno bogato podmorje, a sam projekt ima višestruki turistički, ekonomski, ali i inkluzivni i održivi značaj. - Turistima i stanovnicima Istre omogućuje se da iz prve ruke dožive ljepotu i raznolikost morskog ekosustava. Turisti tako razvijaju dublje razumijevanje za morski život i potrebu za njegovom zaštitom, a Snorkelingom se potiče i edukacija i istraživanje. Omogućava se turistima da saznaju i nauče više o morskom životu, ekosustavima i pitanjima očuvanja okoliša. Putem vođenih obilazaka ili programa tumačenja posjetitelji mogu steći znanja o važnosti održivih praksi i prijetnjama s kojima se suočava morski okoliš - poručio je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.

snorkeling

Kreiran je i poseban portal istra.com/snorkeling sa svim detaljnim informacijama o snorkelingu, pravilima ponašanja i mjerama opreza, kao i detaljne opise svih lokacija koje prate fascinantne podvodne fotografije.


Začetnica projekta koja je sudjelovala i u njegovoj implementaciji je Barbara Unković, vlasnica obrta Underwater afair iz Pule, strastveni ronilac već više od 30 godina. Sondirala je lokacije u istarskim destinacijama te predložila najzanimljivije, nacrtala karte podmorja i osmislila tekstove za sve. Za impresivne fotografije istarskoga podmorja zaslužan je profesionalni fotograf Anton Unković.

bottom of page