top of page

GABRIELLA I MUDRI SA PRIČOM O NAMA OSVOJILI LJUBITELJE BALADA

Odličan spoj vokala i riječi koje ćete voljeti slušati

Priča o nama“ Mateja Mudrovčića i Gabriele Hrženjak
foto Petar Barišić

U najsjetnijem godišnjem dobu, najdraže nam je slušati ljubavne pjesme, čak i ako su nesretne, i čak kada su „priče o nama“. Ovu jesen će zasigurno obilježiti fantastični duet Priča o nama Mateja Mudrovčića i Gabriele Hrženjak. Mladi glazbenici su već poznati u glazbenim vodama, Gabriella po brojnim klasičnim nastupima diljem Hrvatske, nastupom u RTL showu Zvijezde u kojem je izazvala oduševljene reakcije Nine Badrić i Jacquesa Houdeka te singlom Nekog kao ti, a Mudri po singlovima Iskreno, Pičim po svom i fantastičnoj obradi singla Plešem sam benda Detour.

Priča o nama je ljubavni duet prepun emocija u kojem će pronaći svatko od nas. Inspiraciju za pjesmu Mudri je pronašao u istoimenom djelu Jelene Kastaneti, istaknute autorice mlađe generacije. Jedan stih iz knjige bio je zrno inspiracije iz kojeg je ubrzo nastao tekst pjesme - Pjesmu smo prvotno snimili samo s mojim vokalom, ali me uvijek vukla na duet i dugo sam razmišljao koga zvati. Jedno jutro sam pomislio na Gabriellu, kako bi njoj ova pjesma „legla“. Taj dan navečer smo se čuli jer sam ju preporučio za jedan nastup, i ničim izazvana mi kaže: „Ako imaš neki duet, slobodno zovi!“. U tom trenu sam znao da to mora biti to! Sutra sam joj poslao pjesmu, i eto nas s prvim autorskim duetom, i njoj i meni - kaže nam Mudri.

Ovo dvoje mladih glazbenika nedavno su dijelili pozornicu festivala u Krapini, a kako su udružili snage u ovom snažnom i emotivno nabijenom duetu, ispričala nam je Gabriella - Mudri i ja smo prijatelji, njegova supruga Tea moja je kolegica s Akademije i ona je otpjevala demo snimku koju mi je poslao. Zadnju pjesmu sam objavila pred dvije godine, ne objavljujem sezonski, uzimam pjesme jedino ako ih baš osjetim. Međutim, istog trena čim sam preslušala sam mu se javila i rekla da računa na mene. Ivan Pešut je napravio odličan aranžman, i samo se mogu nadati da će publika reagirati kao i ja kad sam ju prvi put čula.

- Mudri, pjesma je odlična. Sviđa mi se muzika, tekst, spoj glasova, video. Zanimljivo je kako se vaši glasovi odlično nadopunjuju. Baš, baš posebno, svježe i drugačije. Hit jeseni...Odlična stvar. Ima taj "Nekovski" prizvuk koji ful odgovara uz odličan spoj vokala!!! Nadam se da će biti još ovakvih pjesama, bravooo!!! Odličan spoj glasova. Top. Rasteš na svim poljima iz pjesme do pjesme. Brutalno dobri!! - samo su neki od brojnih komentara slušatelja.

Kako i sami glazbenici vole reći, ovaj singl je spoj mladosti i iskustva. Dozu iskustva njihovoj mladosti dodao je naš proslavljeni gitarist, aranžer i višestruki osvajač Porina Ivan Pešut. Zvukovni potpis i virtuoznost jednog od traženijih producenata mlađe generacije čuje se već u prvim taktovima pjesme. Još kad se za ritam pobrine dugogodišnji bubnjar Parnog Valjka Dado Marinković, nema dvojbe da će stvar biti na visokoj razini. Mladi glazbenici su jesen započeli vrlo radno pa su već snimili i spot za svoj prvi autorski duet. Spot je snimio i realizirao Luka Križanac, a predivnu baladu možete poslušati na >> YouTube Mudri & Gabriella - Priča o nama


Commentaires


bottom of page