top of page

FRANCK DONIRA 50 LIPA OD PRODAJE POPULARNE CIGLICE

Kroz humanitarnu akciju “Korak u život” pomaže mladima nastavak obrazovanja

franck akcija
foto Franck

Franck Jubilarna, u suradnji humanitarnom akcijom „Korak u život“ provodi društveno odgovorni projekt u sklopu kojeg donira 50 lipa od prodaje popularne Ciglice, odnosno vakuumiranog pakiranja Jubilarne kave od 250 grama. Akcija prikupljanja sredstava traje do 8. svibnja i namijenjena je osiguravanju stipendija za fakultetsko obrazovanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, poručili su iz Francka.


- Ciglica svakom šalicom već generacijama piše najtoplije priče. Sada, u suradnji s Korakom u život, ostvaruje snove onih kojima su tople priče najpotrebnije - djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Naime, život, baš kao i šalica kave, može biti sladak, ali i gorak. Stoga svjesni svoje uloge i odgovornosti prema društvu u kojem poslujemo već punih 130 godina, donacijom 50 lipa od prodaje svake Ciglice, zajedno s našim potrošačima, želimo biti podrška mladima da sigurnije zakorače u život - izjavila je Aleksandra Zlatanovski, Group Brand menadžerica za kategoriju mljevene kave iz Francka.

foto Franck

U Hrvatskoj svake godine značajan broj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završi srednju školu, ali nema financijske mogućnosti za nastavak obrazovanja jer gube pravo na udomiteljski smještaj. Upravo zbog tog te brojnih drugih problema s kojima se susreću na svome putu pri ulasku u svijet odraslih, mnogi od njih nemaju priliku nastaviti školovanje, usprkos svojim željama. Uz prikupljanje sredstava, Franck će organizirati i edukativne radionice kako bi stipendistima pomogli te ih što bolje pripremili za ulazak na tržište rada.

- Iznimno sam zahvalna što sam stipendist ove hvalevrijedne akcije. U ove tri godine uvelike mi je olakšala život, kako akademski, tako i privatni. Pomoću stipendije mogu nastaviti željeno školovanje u ovo izazovno i zahtjevno doba - kazala je Marija Pintarić, stipendistica ove humanitarne akcije. Važnost akcije prepoznale su i podržale mnoge osobe iz javnog života poput Bojane Gregorić Vejzović, Nataše Janjić, Mirne Medaković, Lejle Filipović te brojnih drugih.

Franck u ovoj godini obilježava svoju 130. obljetnicu, a jedna od istaknutih godina za kompaniju upravo je bilo predstavljanje Jubilarne kave 1972. godine, tako da i Jubilarna obilježava punih 50 godina. Svoj specifični oblik, odnosno vakuumirano pakiranje, a time i nadimak „Ciglica“, dobila je 1993. godine, što je omogućilo da Jubilarna mljevena kava zadržava svježinu uz bogat okus prepoznatljiv generacijama ljubitelja vrhunske kave. Ciglicu možete kupiti i na službenom webshop >> shop.franck.eu

Comments


bottom of page