top of page

FRANCK BEESTRO - KREATIVAN PROJEKT KOJI ŠTITI PČELE

Ukusni čajevi i posuda za sadnju u jednom paketu

Franck Beestro kreativan je projekt tvrtke Franck koji vam doslovce dovodi pčele na balkon. Kupite li kutiju Beestro, u kojoj se nalaze ukusni Franck čajevi, dobit ćete i zabavno ukrašenu limenu posudu sa cvjetno začinskim mixom za sadnju.


U mixu se nalazi sjeme medonosnog cvijeća i začina kao što su kadulja, lavanda, majčina dušica, suncokret, facelija i sl., koje se u posudu može posijati, a šarmantnu ilustraciju na posudi reljefnog oblika potpisuje jedan od najboljih hrvatskih likovnih umjetnika nove generacije Vedran Klemens. Sve što je potrebno učiniti je iz posude izvaditi pakiranja čaja, u Beestro dodati zemlju za cvijeće i u nju posijati sjeme koje dolazi u paketu, potom još zaliti s malo vode i postaviti na mjesto na kojem će imati dovoljno svjetla.


- Imaš balkon, terasu, prozor ili vrt? Pčelama je u gradu teško pronaći hranu, zato otvori Franck Beestro u kojemu ćeš pčelama poslužiti medonosno cvijeće. Posao će ti najlakše procvjetati ako Beestro staviš na mjesto s puno svjetla i svježeg zraka. Kad ga pčelice jednom primjete, sigurno će ti rado i često navraćati u goste - poručuju iz Francka i dodaju - Ovaj je projekt usmjeren na zaštitu ugroženih pčelinjih zajednica, koje su nezamjenjiv dio našeg ekosustava. Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, projektom smo podigli svijest o važnosti pčela za život na Zemlji te širu javnost potaknuli da daju svoj doprinos u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti ovih dragocjenih oprašivača.

Bez pčela nema cvijeća ni bilja, pa tako ni čaja. Poljoprivreda cijelog svijeta ovisi upravo o njima te su nezaobilazna karika u oprašivanju oko 75% prehrambenih proizvoda. No, broj ovih dragocjenih oprašivača značajno se smanjuje, među ostalim i zbog nedostatka medonosnog cvijeća i drveća. Franck Beestro posuda za medonosno cvijeće, idealna je za balkon, prozor, terasu ili vrt, kojom je moguće tijekom sezone cvjetanja osigurati dovoljno hrane za desetke pčela. Dok pčele uživaju u cvijeću, vi uživate u svojim čajevima i promatrate malene životinje pored sebe.


- Franck Beestro posuda odličan je poticaj za povezivanje s prirodom, a za sadnju je potrebno samo malo prostora, vremena i ljubavi. Malim koracima, poput hobi vrtlarenja, osigurat ćete sebi živopisne boje na terasi ili balkonu, a isto tako i hranu pčelama. Budući da Franck Beestro u ponudi ima razno medonosno bilje privući ćete pčele posjetioce koji će se zadržati samo par minuta kako bi skupili nektar i nastavili dalje svoj let. Nakon cvatnje možete sakupiti sjeme, sačuvati u Franck Beestro posudici tijekom zime te ponovo otvoriti sezonu idućeg proljeća - pojasnila je ambasadorica projekta Sandra Bedran, mag.ing.agr.

Franck Beestro posuda za sadnju, uz sjeme medonosnog cvijeća i začina te dvije kutijice Franck čaja, dostupna je po preporučenoj neobvezujućoj maloprodajnoj cijeni od 25,98 kn. Posebno za kupnju preko Franck webshopa dostupno je i limitirano izdanje Franck Beestro posude s pažljivo izrađenim i ručno obojenim detaljima u keramičkoj izvedbi.


Važnost pčela

- Bez pčela nema cvijeća ni bilja. Bez cvijeća i bilja nema ni čaja. No pčelama nije lako pronaći hranu, posebno u gradu. Pčele su neizostavan dio uravnoteženog prirodnog okoliša. Svakodnevno neumorno lete skupljajući pelud i nektar. Na taj način pomažu u oprašivanju cvijeća, a ne kaže se slučajno da su najbolji prirodni oprašivači. Pčele su zaslužne za oprašivanje čak 75% biljaka koje koristimo u svojoj prehrani i zato bismo im trebali biti itekako zahvalni - zaključuju iz Francka.


- Pregenijalno. Baš lijepa ideja. Super ideja. Predivno! Preslatko i zaista odlična ideja! Mi smo svoje cvijeće za pčelice već posadili. Prekrasno! Uzeli smo već 4 kutije. Jedva čekamo prve rezultate. Divna inicijativa. Prefora ideja - samo su neki od komentara oduševljenih kupaca.

bottom of page