top of page

DAMIR HOYKA OBJAVIO TREĆI NASTAVAK PRIČE O TIZIENILI

Zabavno-edukativni roman kojeg vole djeca i roditelji

Treći dio zabavno-edukativnog romana o radoznaloj desetogodišnjakinji TiziEnili čitatelje ponovno vodi u jedno od ključnih razdoblja povijesti Zemlje. Život,čiji je početak opisan u prošlom nastavku romana, sada postaje sve raznovrsnijii vidljiviji.


Zabavnim pustolovinama Tizi i njezino društvo nastavljaju čitatelje upoznavati sa znanstvenim činjenicama i poticati ih naučenje i stvaranje. Time roman pretvaraju u „instrument“ za stjecanje znanja, motivaciju i nadahnuće koji čitateljima omogućuje učinkovitije i brže funkcioniranje u stvarnom svijetu. Učenje i stvaranje postaju zabava, a radoznalost pokretač. Stoga su prva dva dijela romana dobila preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, a mnogi ih profesori i roditelji koriste kao edukacijski sadržaj.


Radnja se nastavlja odvijati na otoku Gea,gdje Tizi pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta Nova era. I u ovom dijelu radnja čitateljima nudi ideje za nove načine učenja osmišljene kako bi učenje bilo zabavnije i poticajnije. Krug Tizina društva se širi, otkriva se novi dio Geine povijesti i konteksta u kojem Nova era djeluje. Mladim čitateljima to pruža uvid i u osnove ekonomskih razmišljanja pri upravljanju zajednicom.


Upoznajući se s čudesnim bićima iz doba koje junaci romana posjećuju, čitatelji nastavljaju pratiti liniju razvoja Homo sapiensa. Dok će se jedni vjerojatno pitati je li moguće da su mjesta na kojima danas živimo nastanjivala toliko neobična bića, drugi će biti začuđeni izgledom naših izravnih predaka. A da znanstvene činjenice romana budu u skladu s trenutačnim znanstvenim spoznajama, i ovoga su se puta pobrinuli Tizini znanstveni savjetnici.


- Cijeli život okružen sam većinom ženama, pa nije ni čudo da je i glavni lik mog romana žena - poručio je cijenjeni fotograf Damir Hoyka, predstavljajući još jednu zabavnu avanturu. Više informacija doznajte na hoyka.com

bottom of page