top of page

PREDSTAVLJENA KNJIGA 73 PRIČE O ALBUMIMA KOJA SLAVI POZNATE PJEVAČICE

Pozdrav sa zagrebačkog Interlibera

Zagrebački Velesajam uspio je u izazovnoj 2021. organizirati i otvoriti najpopularniji sajam u Hrvatskoj - sajam knjiga Interliber. Važan događaj posvećen knjigama i multimedijskom sadržaju, posjetit će tisuće građana te tako imati prilike kupiti knjige koje već dugo žele, po promotivnim cijenama.


43. međunarodni sajam knjige Interliber možete posjetiti sve do 14. studenog do 20 sati, pregledati na tisuće odmah dostupnih knjiga, poslušati predstavljanja novih knjiga, razgovarati sa nakladnicima i predstavnicima knjižara te biti dio najvažnijeg kulturnog događanja ove jeseni.

- Zajedno sa izlagačima i posjetiteljima, kulturnim sadržajima i edukativnim programima INTERLIBER uvelike doprinosi razvoju kulture čitanja. Kao najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, Interliber se pozicionirao kao nacionalna platforma za slobodu izražavanja kroz pisanu riječ i dijalog domaće i međunarodne književne scene - poručuju organizatori i dodaju - Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba, a paviljone 5, 6 i 7a ispunilo je više od 230 izlagača iz 14 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Srbija, Španjolska, Velika Britanija i Sjeverna Irska).

Posebno zanimljivo na Interliberu bilo je predstavljanje knjige koja slavi hrvatske pjevačice - "73 priče o albumima - žene u glazbi, stihu i interpretaciji". Autor je ugledni urednik i voditelj Zlatko Turkalj Turki, a u knjizi je predstavio 36 zanimljivih intervjua sa ženama koje su na razne načine obilježile hrvatsku glazbenu scenu: Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Gabi Novak, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Severina, Vjekoslava Huljić, Nina Badrić i brojne druge.

Što su sve pripremili nakladnici, opće informacije i protokol ulaska na Interliber potražite na zv.hr/press

bottom of page