top of page

ADVENT ZAGREB: BLAGDANSKO SLAVLJE USUSRET 2024.

Advent Zagreb započinje svoju priču od 2. prosinca do 7. siječnja

Advent Zagreb

Advent Zagreb započinje svoju priču od 2. prosinca do 7. siječnja. I ove će se godine stopama glavnog grada rasuti svjetlost tisuća i tisuća lampica, šireći blagost i romansu kakvu pruža samo ovo adventsko vrijeme. Ulice, trgovi, šetališta, prolazi, parkovi – svugdje ćete se moći družiti sa svojim najmilijima te ugrijati ruke na šalici kuhanog vina ili vruće čokolade. Uživajte u mirisima i okusima cimeta, klinčića te lokalnih delicija koji će se širiti diljem centra grada. Pustite brige iza sebe, razvucite osmijeh na rumene obraze i prepustite se ritmu blagdanske glazbe koja će biti svugdje oko vas!


Advent Zagreb, čak je tri puta proglašen najboljim u Europi. Uz već poznate ili nove programe na Trgu bana Josipa Jelačića, Europskom trgu, Zrinjevcu i Strossmayerovom trgu, očekuju vas i nove adventske lokacije. Jedna je od njih nova pješačka zona u Masarykovoj ulici. U adventskom duhu živjet će od 9. prosinca i Svačićev trg s programom Veliki, veliki Božić. Starije građane od 15. prosinca na Mažuranićevom trgu očekuje Bal na Mažurancu. Po prvi put advent dolazi i u park Ribnjak s programima za djecu i odrasle.

Prekrasna i kreativna zagrebačka blagdanska priča nastavlja se u zagrebačkim kazalištima, muzejima i galerijama te potvrđuje posebnom ponudom u ugostiteljskim objektima, trgovinama i hotelima.

Advent Zagreb

Okićeni borovi, treperenje svijeća, licitarska srca kao gradski simbol, romantične slike, pjesma i zajedništvo dio su blagdanskog ugođaja. I sve je tu, baš onako kako treba. Upravo je odlična atmosfera ono što ističu mnogi gosti grada kao i Zagrepčani. U vrijeme adventa to je oduševljenje posve sigurno još veće jer se gradske ulice, trgovi i parkovi uređuju u blagdanskom stilu, svake godine nadmašujući onu prethodnu.


Najveća se i ukrasima najbogatija zagrebačka jelka nalazi na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića, mjestu okupljanja, susreta i pjesme… U nedalekom prolazu Oktogon ukrasi na boru mijenjaju se kao oblici i boje kaleidoskopa pa je on uvijek drugačiji i, dakako, uvijek jednako lijep. Na Trgu kralja Petra Svačića mnogi će minijaturni ukrasi poput zvončića, pahuljica i kuglica zajedno stvarati predimenzionirane svjetlosne skulpture čija će ljepota biti upotpunjena i tihom, romantičnom glazbom.

Advent Zagreb

Ako vam se pak pleše, pozivnica za dvoranu na otvorenom na Trgu Ivana Mažuranića, popularnom Mažurancu, već vam je upućena… U svečanoj odjeći ili zimskom kaputu, plesat ćete u ritmu glazbe kvarteta, trija i solista koji će vas vratiti u prošlo vrijeme, ali i otkriti atmosferu građanskog Zagreba.

Na trgu ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, kao i u njegovom atriju, očekuje vas prekrasan blagdanski ugođaj, koji upotpunjuju simboli adventskog vremena – veliki Orašari. U tunelu Grič, inspiriran aurorom borealis, sanjat ćete svoj Polarni san. Upute za sanjanje su priložene, a svjetlo na kraju tunela zajamčeno...

Advent Zagreb

U parku Ribnjak, još jednoj novoj adventskoj lokaciji u središtu grada, uređen je Mjesečev vrt. Uživajte u mjesečevom cvijeću i zaželite želje. A one se, kao i uvijek kad padaju tisuće zvijezda, jamačno ispunjavaju…

Djecu i sve one koji se tako osjećaju u parku Ribnjak očekuje zabavna i svjetla prepuna Ledena bajka u kojoj dobra Kraljica Zima ostvaruje dječje snove.


Advent Zagreb ima i mnogo sadržaja namijenjenih djeci koji će poticati njihovu maštu, znatiželju i igru. Od muzeja koji su sadržajem prilagođeni najmlađima ili njihovi izlošci i njih mogu zainteresirati, tu je Muzej vlakića Backo mini express u kojem će djeca vidjeti prekrasne i originalima vjerne minijature prvih vlakova.

U Etnografskom muzeju očekuje ih izložba Slatki sveci posvećena čokoladnom sv. Nikoli koji se tradicionalno prodaje u adventsko vrijeme. O toj ukusnoj slastici koja se uvijek povezuje s blagdanskim ugođajem mnogo će saznati u Muzeju čokolade te je, naravno, imati prilike i kušati. U Zagrebačkom zoološkom vrtu djeci je namijenjen program Advent u Divljem srcu grada koji ih upoznaje sa životom životinja zimi, istovremeno ih zabavljajući i podučavajući. Pravi Popravljač priča novi je lik zahvaljujući kojemu „za bajke nema zime“ u programu Advent u kazalištu Mala scena.

Advent Zagreb

A na zagrebačkim ulicama u ponudi lokalnih proizvođača mnogo je igračaka koje će djeci biti podsjetnik na zagrebačko adventsko vrijeme, a odraslima odličan izbor za poklon najmlađima. Ako vjerujete da će nova godina biti onoliko dobra kao i njezin doček, pravi je to razlog za proslavu u Zagrebu. Na dočeku 2024. godine na glavnom Trgu bana Josipa Jelačića okupljene će zabavljati rock grupa Let 3, poznata po odličnoj zabavi i atmosferi. U novogodišnjoj će noći na glavnom gradskom trgu s prigodnim programom također nastupati Zagrebačka filharmonija.

bottom of page