top of page

Advent Samobor: Magična Božićna Čarolija u Srcu Hrvatske

Advent Samobor jedan je od najčarobnijih božićnih događaja u Hrvatskoj

Advent Samobor

Dobrodošli na najčarobniji božićni događaj u Hrvatskoj - Advent Samobor! Samobor, prekrasan gradić smješten samo tridesetak kilometara od glavnog grada Zagreba, postaje prava bajka tijekom adventskog razdoblja. Otkrijte s nama koje sve čarolije Advent Samobor nudi, od ukusnih kulinarskih delicija do bajkovite atmosfere!


Povijest Adventa Samobor

Priča o Adventu Samobor započela je prije nekoliko godina s ciljem da se stvori posebna božićna atmosfera u ovom idiličnom gradiću. S vremenom je postao nezaobilazna destinacija za obitelji, zaljubljene parove i sve ljubitelje Božića.


Prva Svjetla Adventa

Svake godine, Advent Samobor započinje svečanim paljenjem prve adventske svijeće na glavnom trgu. Ovaj trenutak označava službeni početak božićnih proslava u Samoboru.

Advent Samobor

Glavne Znamenitosti Adventa Samobor

Božićni Sajam na Trgu Kralja Tomislava

Trg Kralja Tomislava postaje pravo čudo tijekom Adventa Samobor. Raznobojne kućice nude razne rukotvorine, suvenire i gastronomske delicije. Tu ćete pronaći idealne poklone za svoje najmilije.


Ledena Čarolija na Klizalištu

Klizalište na otvorenom postaje omiljeno mjesto za obitelji i ljubitelje klizanja. Ledena staza okružena prekrasnom prirodom čini ovu atrakciju posebnom.


Adventski Koncerti

Tijekom Adventa Samobor, gradski trg postaje pozornica za brojne koncerte i glazbene nastupe. To je prilika da uživate u božićnim hitovima i toplini zajedništva.


Božićna Priča za Djecu

Za najmlađe posjetitelje, priređuje se posebna božićna priča koja oživljava čaroliju Božića. Djeca će biti oduševljena ovom interaktivnom pričom.

Advent Samobor

Gastronomske Čarolije

Samoborske Kremšnite

Ne možete posjetiti Samobor, a da ne probate legendarnu samoborsku kremšnitu. Ovaj slatkiš je neodoljiv i jedinstven.


Tradicionalni Samoborski Specijaliteti

Samobor je poznat po svojoj bogatoj gastronomskoj ponudi. Ne zaboravite probati domaći samoborski kotlet ili fuži s tartufima.


Aktivnosti za Djecu

Radionice za Djecu

Tijekom Adventa, organiziraju se različite kreativne radionice za djecu. Djeca mogu izraditi vlastite božićne ukrase i darove.

Advent Samobor

Susret s Djedom Božićnjakom

Djeca imaju priliku susresti se s Djedom Božićnjakom i podijeliti svoje želje. To je poseban trenutak koji će pamtiti cijeli život.


Advent Samobor je pravo čudo koje donosi toplinu Božića u ovo prekrasno mjesto. Posjetite ga s obitelji i prijateljima i prepustite se čaroliji ovog adventskog vremena. Više informacija doznajte odmah na službenim stranicama samobor.hr


Česta Pitanja o Advent Samobor

1. Kako doći do Samobora?

Samobor je udaljen samo 30-ak kilometara od Zagreba i lako je dostupan automobilom ili javnim prijevozom.

2. Kada započinje Advent Samobor?

Advent Samobor obično započinje krajem studenog i traje sve do Božića.

3. Koje su najbolje Samoborske kremsnite?

Najpoznatija mjesta za probati Samoborske kremsnite su "Samoborska klet" i "Livadićeva konoba".

5. Postoji li javni parking u Samoboru?

Da, Samobor ima brojne parkirališne površine i parkirališta za posjetitelje Adventa.

bottom of page