top of page

IZRADITE SAMI SVOJE BOŽIĆNE JASLICE I POKAŽITE ADVENTSKO UREĐENJE O KOJEM ĆE SE GOVORITI

Figurice, ukrasi i veliki izbor posebnih blagdanskih dekoracija čekaju vas na Slonko.hr

Već više od 10 godina, od kada slavimo tradicionalno-moderni oblik Adventa i veselimo se ukrašavanju domova puno prije Božića, zanimanje za izradu kućnih jaslica sve je veće. Ljudi na tisuće puta godišnje googlaju: izrada božićnih jaslica, kako izraditi jaslice za božić, božićne figurice za jaslice i gdje kupiti figurice za jaslice. Zanimanje za handmade je ogromno, a fenomen izrade nečega unikatnog vlastitim rukama postalo je must-have obiteljima koje želi stvoriti posebnu atmosferu Božića.


Od kuda krenuti i kako stvoriti svoje originalne jaslice, koje ćete koristiti godinama? Slonko.hr donosi vam brojne korisne savjete! Za početak, pronađite 5 daski kvadratnog oblika i od njih napravite štalicu. To mogu biti i kartoni od kutija cipela, dijelovi hamer papira u boji ili stari komad šperploče koji ćete izrezati u manje dijelove. I papir i drvo možete ukrasiti posebnim blagdanskim ukrasnim sprejevima u različitim bojama. Nakon što ste izradili kućicu, postavite je na pod, na tepih, krpu ili stolnjak, koji će biti dobra podloga. Sljedeće je da odaberete lampice, a možete ih pronaći u brojnim oblicima i bojama. Najvažnije je da ih postavite na krov kućice i oko kućice te ostavite mjesta za figurice Svete Obitelji i životinja.

Neka vam jedini kriteriji budu vaša mašta i vaše želje. Koju god figuricu dodate, bit će odlično i dat će posebnost vašim jaslicama. Kombinirajte slične boje ili različite, dodajte figurice različitih oblika, a neke od anđela postavite i na krov gdje će biti dio veće cjeline. Igrajte se sa svjetlima, materijalima i dodajte ukrase poput malih borova.

Na drugu stranu iste ili u druge prostorije, ukomponirajte svijetleće ukrase poput velike kugle ili vaze u koju ćete staviti vatu ili kamenčiće i 'zasaditi' božikovinu ili Božićnu zvijezdu. Obje su simbol Adventa i posebnog blagdanskog doba godine. Najviše veselja kod djece sigurno ćete postići jaslicama i životinjama, koje će oni pregledavati danima, a također i ukrasima za bor poput XMAS jelena, srca i zvijezda, malim keramičkim Djedicama i snjegovićima, simpatičnim samostojećim patuljcima i zabavnim jelenjim rogovima u obliku rajfova, sa kojima šetati svojim gradom.

Jedna od najposebnijih blagdanskih dekoracija svakako je bijela leteća lanterna, koje kada se upale i puste u nebo, doista stvaraju posebne emocije. - Ove leteće lanterne izrađene su od papira sa laganom žičanom strukturom i savršene su za sve proslave. Inače, “Nebeske Lanterne” porijeklom su iz Kine, gdje su bile poznate pod nazivom “Kong Ming Deng”, odnosno vođi triju kaljevstava u razdoblju od 184-280 poslije Krista. Okružen neprijateljima, gospodar je pratio smjer vjetra i pomoću tih lanterni zatražio pomoć. Kasnije je lanterne prihvatilo lokalno stanovništvo koji su ih koristili kako bi prenijeli svoje želje nebesima. Danas se smatra srećom otpuštati lanterne u nebo, jer tako simbolički otpuštate svoje probleme i brige. Tradicijski, “Nebeske Lanterne” ponuđene su hramovima i redovnicima jer se vjeruje da donose prosvijetljenje, gdje plamen lanterne simbolizira mudrost i djeluje kao vodič prema “pravom putu” - poručuju iz Slonko.hr

Tražite li ove godine novi kvalitetno izrađeni umjetni bor, koji će vam služiti godinama, odličan izbor čeka vas na Slonkovim stranicama. Od bora veličine 60 cm, do onih od 120cm, 150cm, 180cm sa 670 grana i ogromnog od 210cm sa snježnim granama. Ukrasite svoj bor sa vašim izborom kuglica u stotinama oblika i boja, a ako želite tradicionalnije uređenje - birajte zlatne ili srebrne kuglice. Ako više naginjete modernijem ukrašavanju, odaberite imati bor sa ukrasima od srca ili zvijezdica ljubičaste, plave i ružičaste boje...to bi moglo biti super zabavno! Stotine provjerenih ukrasa, dekoracija, lampica i figurica pregledajte i naručite na provjerenom webshopu slonko.hr, koji ima jednu od najbržih dostava u Hrvatskoj, osigurava sigurnost plaćanja i koji već godinama slovi za shop sa najboljim ukrasima! Želimo vam nezaboravne blagdane

Radite li u obrazovanju, općini ili društvima koja brinu o djeci, obratite se Slonku za izradu poklon paketa za djecu vrtićke i školske dobi, koji će se dijeliti za božićne blagdane. Zajedno sa Slonkom, osigurajte vašim najmilijima posebne trenutke, koje će pamtiti godinama.

bottom of page