top of page

U ČETVRTOM IZDANJU NESTLE SUMMER'S COOL LJETNE PRAKSE SUDJELUJE 12 MLADIH IZ HRVATSKE

Plaćena ljetna edukacija najveće prehrambene kompanije priprema mlade za izazovno tržište rada

Obrazovanje u Hrvatskoj iz godine u godinu je sve važnija tema, što pokazuju i podaci iz 2021. o razini završenog obrazovanja kod mladih između 20 i 29 godina. Njih 24,4 posto je završenog visokog obrazovanja, 71,8 posto ima završeno srednjoškolsko obrazovanje, a 3,8 posto je samo osnovnoškolskog obrazovanja. Na putu akademskog i osobnog rasta, praktična znanja igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti mladih. Kroz dosljednu praksu razvijaju bitne vještine, proširuju svoju bazu znanja i njeguju snažnu radnu etiku.


Nestlé, najveća prehrambena kompanija na svijetu, ponovno organizira besplatnu trotjednu edukaciju iz različitih područja poslovanja. Nestlé Summer’s Cool četvrto je izdanje plaćene edukacije koja se održava u hibridnom modelu i uključuje više od 35 radionica i prezentacija. Po završetku sudionici dobivaju certifikat koji potvrđuje njihovo sudjelovanje te znanja i vještine stečene kroz bogati program.

- Nestlé Summer's Cool nudi jedinstveno iskustvo pripravništva, s pristupom privlačnim za mlade uz program koji potiče znatiželju, ali i nagrađuje postignuća. Ulaganje u mlade danas je ulaganje u budućnost i čvrsto vjerujemo da kroz ovaj program možemo mladima pružiti alate koji su im potrebni za uspjeh - rekao je Laurentiu-Florin Dimitriu, generalni direktor kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.


Za vrijeme trajanja edukacije, polaznike će usmjeravati stručnjaci iz područja upravljanja projektima, logistike, financija, istraživanja tržišta, prodaje, marketinga, odnosa s javnošću, e-trgovine, prehrane i mnogih drugih. Nestlé Summerʹs Cool inicijativa prošle je godine obuhvatila 42 studenta uz 40 stručnjaka i predavača iz kompanije Nestlé, a osmišljena je kao ekstenzija teorijskog znanja koju nude visokoobrazovane institucije kroz praksu, a koja će studente upoznati sa zahtjevima i realnošću poslova u poslovnom svijetu.

NESTLÉ NEEDS YOUTH

Cilj inicijative Nestlé needs YOUth je pomoći mladima da dobiju pristup obrazovanju, praktičnim znanjima i prilikama za posao, osnažujući ih vještinama koje su im potrebne za napredak u poslu. Inicijativa je do sad utjecala na usavršavanje 1.415.687 mladih putem digitalnih kanala i alata. Više od 2000 mladih iz Hrvatske je u zadnjih pet godina sudjelovalo u raznim programima pripreme za posao kompanije Nestlé,

a više od 100 je bilo uključeno izravno kroz programe prakse. Program ljetne prakse Nestlé Summer's Cool dio je inicijative namijenjene studentima diplomskih studija i onima koji su nedavno završili studij.

bottom of page