top of page

TURIZAM ZAGREBAČKE ŽUPANIJE: KUKURUZNI LABIRINT IVANIĆ-GRADA PRIMJER INOVATIVNE PONUDE

Kroz održivi turizam imamo priliku očuvati naše vrijednosti za buduće generacije i poticati ekonomski rast

turizam Zagrebačke županije
foto Turistička zajednica Zagrebačke županije

U organizaciji najvećeg profesionalnog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu „FIJET Croatia“ i Turističke zajednice Zagrebačke županije, održan je skup na temu „Održivi turizam Zagrebačke županije“ u povodu Svjetskog dana turizma.


Fokus rasprave bio je na očuvanju prirodne i kulturne baštine te na poticanju ekonomske revitalizacije i razvoja lokalne zajednice, a sve to upravo u smislu – održivosti. “Prepoznatljivost i autentičnost Hrvatske u svijetu postala je gotovo neupitna, a novi zakon o turizmu osigurat će da pravovremeno prepoznamo razvojne prilike i pratimo učinak održivosti. Tome je za cilj da ostanemo zemlja očuvanih resursa, kvalitetnih životnih uvjeta i jednakih prilika za sve”, istaknula je ministrica turizma i sporta dr.sc.Nikolina Brnjac

turizam Zagrebačke županije

„Kroz održivi turizam imamo priliku očuvati naše vrijednosti za buduće generacije, poticati ekonomski rast i promicati dobrobit lokalne zajednice. Održivost je nešto što je timu turističke zajednice imperativ već nekoliko godina. Sa sigurnošću mogu reći da pojam održivosti za nas predstavlja mnogo više od još jednog komunikacijskog alata u promociji destinacije - voljela bih da svi počnemo gledati na to upravo tako“, istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.


„Održivi turizam je smjer u kojem želimo dugoročno razvijati turističke potencijale Velike Gorice i Turopolja. Ovdje kod nas imamo savršen spoj urbanog i ruralnog, prirodnih ljepota i baštine i cilj nam je očuvati taj balans i za budućnost“, rekao je saborski zastupnik i gradonačelnik grada Velike Gorice Krešimir Ačkar

turizam Zagrebačke županije

Jelena Šobat istaknula je i skori početak primjene metodološkog instrumenta - Satelitskog

računa održivog turizma, dok je Ivana Alilović pozdravila uvođenje nacionalnih okvira te ih povezala s novim Strateškim marketinškim i planom hrvatskog turizma.


Među inovativnim turističkim proizvodima koji privlače sve generacije ističe se Kukuruzni labirint, o kojem je govorila direktorica Turističke zajednice grada Ivanić-Grada Ana Gašparović, u čemu joj se pridružila i direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice Maja Toth Bušljeta s novom popularnom manifestacijom Petek na Gorice.

turizam Zagrebačke županije

Sudionici skupa imali su priliku obići i neke od atrakcija destinacije gdje su uživali u degustaciji i prezentaciji lokalnih proizvoda pa su tako posjetili boutique destileriju Brigljević, popularni restoran Mon-Ami te tvornicu čokolade obitelji Marković – ChoCo.

bottom of page