top of page

ELIXIR BOTANIQUE: INOVACIJA IZ YVES ROCHERA KOJA JAKO VESELI LJUBITELJE PRIRODE

Nakon 25 godina istraživanja učinkovitosti biljaka iz zemlje i oceana u francuskoj regiji Bretanji, lansirana je svestrana kolekcija za njegu lica koja potiče oksigenaciju

Prirodni proizvodi nam svakodnevno pomažu na razne načine, od ublažavanja bolova do poticanja fizičkih i mentalnih sposobnosti. U prošlosti smo se udaljavali od prirode, ali danas uočavamo sve veću potrebu za ponovno povezivanje s njom. Ova kozmetika otišla je i korak dalje.


- Kako bismo došli do novih inovativnih proizvoda, koji ne samo da nadilaze prirodne ljepote nego ispunjavaju i općim blagostanjem, crpili smo inspiraciju iz znanstvenih studija i napravili inovativne ELIXIR BOTANIQUE proizvode protiv onečišćenja kože - otkrio je Philippe Msika, direktor inovacija i razvoja poznatog giganta prirodne kozmetike – Yves Rocher.

ELIXIR BOTANIQUE linija za njegu kože savršen je primjer spoja najboljeg iz zemlje i oceana - cvijeta dragoljuba i mikro-algi.


Ekstrakt predivnih mikro-algi iz dubine mora zadužen je za detox stanica kože. Dragoljub je puzavi cvijet koji se nalazi u brojnim vrtovima i daje im dinamiku svojom jarkom narančastom bojom. U ovom spoju osim dinamike, koži će pružiti i oksigenaciju.


Oksigenacija je relativno novi pojam kada je učinak kozmetike u pitanju, ali dolazi na velika vrata. To je proces u kojem koži direktno dajete pristup kisiku. Dodatan kisik poboljšava njenu moć upijanja drugih sastojaka koje sadrži vaša beauty rutina. Dodatan pristup kisiku pomaže i u pojačavanju cirkulacije u sitnim krvnim žilama, što rezultira pomlađenom kožom svježeg izgleda.


Yves Rocher tim kaže kako im je drago što su jedni od prvih koji su istražili, patentirali i potom dokazali učinkovitost proizvoda za oksigenaciju, iako im je za cijeli proces trebalo čak 25 godina!

Kolekcija sadrži 5 proizvoda i za razliku od uobičajenog koncepta gdje je dnevna krema u središtu pozornosti cijele kolekcije, ELIXIR BOTANIQUE linija i ovdje se pokazala drugačijom. U središtu kolekcije je Serum protiv onečišćenja za jačanje kože koji ima najveću moć oksigenacije. To i ne čudi jer oksigenacija daje koži dodatan kisik kako bi se pojačala njena moć upijanja sastojaka iz njege koju nanosimo na lice nakon Seruma.


Kada je koža uz ovaj inovativan koncept spremna za nanošenje idućeg proizvoda, na red dolazi Dnevna ili Noćna krema, ovisno o periodu dana. Kreme su kreirane tako da pružaju osvježenje, ali uz jedno važno svojstvo – zaštitu od onečišćenja. Ako niste sigurni što to točno znači, tu je Yves Rocher tim da pojasni ono što je nas oduševilo.

Marija Krznarić, Yves Rocher brend menadžer za Adria regiju
Marija Krznarić, Yves Rocher brend menadžer za Adria regiju

- Na našem jeziku ne postoji tako precizna riječ kao što je u engleskom Anti-pollution, koja odmah opisuje vrstu zaštite koju njega pruža. Zato nam nije problem i bezbroj puta ponoviti da na nastanak bora utječu vanjski faktori kao što su smog, dim duhanskih proizvoda, izlaganje jakom suncu, čestice u zraku u industrijskim zonama i slično. Danas je praktički nemoguće izbjeći navedene faktore, no mi smo omogućili kvalitetnu i pristupačnu, prirodnu zaštitu u obliku Dnevne kreme koja ima moć štititi od navedenih onečišćenja. To je suština prevencije nastanka prvih ili dubljih bora!”, rekla nam je brend menadžerica za Adria regiju, Marija Krznarić.


Dodat ćemo kako liniji pripadaju još dva proizvoda, a to su Roll-on njega za područje oko očiju i Dnevna krema s višestrukom SPF50 zaštitom.

Učinak kojeg možete očekivati


Yves Rocher je proveo dermatološko testiranje sa ženama i muškarcima koji su koristili ELIXIR BOTANIQUE kolekciju za njegu lica i došao do iznenađujućih rezultata.

79% ispitanika potvrdilo je da osjećaju veću vlažnost lica 30 minuta nakon nanošenja Seruma, a 76% ispitanika potvrdilo je blistaviji ten već 15 minuta nakon nanošenja Seruma. Svi ispitanici potvrdili su manju vidljivost bora na licu nakon samo 15 minuta od nanošenja, što je stopostotna potvrda učinkovitosti Seruma! Slični rezultati učinka dobiveni su i za preostala četiri proizvoda.

Iz Yves Rochera poručuju da redovno korištenje proizvoda iz ove kolekcije jamči prevenciju i smanjenje prvih bora, pruža blistav ten, hidrataciju i oksigenaciju.


Na njihovoj web stranici provjerite sve o čemu smo vam upravo pričali i ne zaboravite da se radi o proizvodima napravljenima od 99% prirodnih sastojaka, bez silikona i mineralnih ulja, s veganskom formulom i učinkovitim aktivnim sastojcima koji čine razliku.

O brendu


Gospodin Yves Rocher rođen je 1930. godine u mjestu La Gacilly, blizu legendarne šume Brocéliande. Nesvakidašnja okolina predivne prirode utjecala je na razmišljanje ovog (tada) dječaka koji u 14. godini dolazi do lokalnog tradicionalnog recepta za mast na bazi zlatice. Odlučuje ju samostalno proizvesti na tavanu svoje kuće. Pogađate, mast je bila vrlo učinkovita, prodaja uspješna i od tog trenutka počinje jedna divna avantura...


Danas brend posluje u preko 100 zemalja diljem svijeta. Predano rade na zadovoljstvo milijuna kupaca za koje godišnje proizvedu preko 300 milijuna proizvoda. Dodat ćemo jedan izniman podatak kako je maleno selo La Gacilly zahvaljujući viziji jednog čovjeka, postalo razvijeno mjesto s preko 10.000 zaposlenika u samo jednoj francuskoj regiji!


La Gacilly nije samo mjesto rođenja g. Yves Rochera i brenda, tu se nalaze i polja koja se obrađuju s puno strasti, laboratorij za istraživanje bilja te proizvodni pogoni. Čvrsto vjeruju i rade samo po principu da svaki proces mora biti njihova odgovornost zbog čega nemaju posrednika niti u jednom koraku proizvodnje, što je luksuz kojeg mogu pružiti svojim kupcima uz izniman omjer cijene i kvalitete! Preporučujemo >> yves-rocher.com.hr/elixir-botanique

Comments


bottom of page