top of page

TOMA ZA GOSSIP: NEKAD JE TIŠINA MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ

Nova pjesma Budala je 'zarazni' je plesni hit koji će vam brzo ući u uho

ToMa pjesme
foto Mislav Žabarović

Mladi pjevač ToMa poslušao je legendarni stih – play that funky music, prebacio se u funky mood i izbacio singl Budala ja koji će vam ući u uho i natjerati vas na ples gdje god se nalazili. Autor teksta i glazbe je ToMa, a aranžman i produkciju potpisuje talentirani producent Ivan Pešut. Ovim singlom ToMa najavljuje svoj prvi album koji bi trebao ugledati svjetlo dana već sljedeće godine, a Budala ja donosi najbolje od plesnih i urbanih stilova. ToMa je na glazbenoj sceni već 4 godine i u tako kratkom vremenu je ostvario brojne uspješne domaće i inozemne suradnje . U 2018. godini je objavio prvu pjesmu Ljubiš, ali ne voliš, a godinu kasnije drugu pjesmu Noć za kraj. Sa pjesmom Ocean of love, ToMa se prvi put predstavio široj publici na Dori 2021. godine.

ToMa radi kao radijski voditelj i paralelno razvija svoju glazbenu karijeru. Na Splitskom festivalu proglašen je najboljim debitantom, a izbacio je i singl Pero na dlanu koji potpisuje poznati autor i pjevač Matija Cvek. Ovaj multitalentirati glazbenik je vlasnik smeđeg pojasa u karateu, trenirao je judo, košarku, nogomet, a bio je čak i odbojkaški trener. Sportskog je i natjecateljskog duha, a to je pokazao i kada je bio pozvan na The Voice UK gdje je direktno od nekih 200 tisuća prijavljenih prošao u drugi predizborni krug u kojem je bilo tri i pol tisuće kandidata. ToMa je za oko 'zapeo' i stranim producentima i glazbenicima pa je dobio vrlo primamljive ponude od producenata Rickyja Martina zaslužnih za veliki hit koji je objavio s Malumom - Vente Pa' Ca. S obzirom na to da je godinama trenirao latinoameričke plesove i osvojio nebrojeno nagrada i prvenstava, vjerujemo da bi ova suradnja rezultirala velikim hitom.


Za Gossip, ToMa je otkrio posebne zanimljivosti o sebi - Kakav je osjećaj bio pripremati se i nastupati na jednom velikom glazbenom natjecanju kao što je Dora?

- Doru oduvijek smatram jednim od najvećih i najzahtjevnijih glazbenih natjecanja u Hrvatskoj. Osim pjesme presudni su i vizuali, scenski nastup, svjetlosni efekti... Puno karika koje se moraju kvalitetno i smisleno povezati kako bi pjesma funkcionirala na sceni. I baš zato sam sretan jer sam imao priliku raditi jedan takav projekt. U konačnici, upravo ta višemjesečna priprema je rezultirala odličnim plasmanom i kritikama nakon nastupa. Najzahtjevniji dio je bio plesački dio - mjesec dana svakodnevnih priprema, što fizičkih što psihičkih, kako bih mogao na sceni dati odličan plesni i pjevački nastup. U konačnici sam prezadovoljan jer sam uspio dati dašak inovativnosti i različitosti hrvatskoj glazbenoj sceni, a mislim da je to bilo i presudno kad je rezultat u pitanju. Da se mene pita, radio bih više takvih projekata godišnje, ali samo je jedno takvo natjecanje u Hrvatskoj. Sam nastup bih preporučio svakom glazbeniku koji ima želju iskusiti dašak svjetske scene. Kad to kažem, naravno mislim na produkciju koja je zaista tako i izgledala. Pohvala svima koji sudjeluju u realizaciji Dore da bi ona izgleda tako veliko kako izgleda.

- Jesu li vam se nakon Dore otvorile neke nove prilike i mogućnosti?

Taj nastup mi je otvorio sva vrata koja sam mogao zamisliti. Prije svega ljudi su otkrili tko je ToMa, zavoljeli su moju glazbu i pojavu na sceni. Upoznao sam brojne kolege glazbenike, ostvario brojne odlične profesionalne suradnje i projekte. Za jednog glazbenika koji je na startu svoje karijere to je presudno.

- Kako punite 'baterije', što volite raditi u slobodno vrijeme?

Moje baterije nikad nisu prazne za glazbene projekte. Upravo me ti projekti pune, jer volim glazbu, volim sve što se dotiče snimanja, pisanja i objavljivanja novih pjesama, nastupa... Ali, ako baš dođe trenutak nekog fizičkog ili psihičkog sloma - serije i odmor u tišini su moja najdraža destinacija. Nekad je ta tišina najbolji prijatelj pa ju treba redovno njegovati...

Poslušajte i pogledajte >> Budala ja

bottom of page