top of page

SVI SE VESELE 196.SAMOBORSKOM FAŠNIKU

Čekaju vas brojni koncerti i puno zabave za najmlađe

samoborski fašnik
foto Edin Tuzlak

Ovog vikenda Samobor je postao najveseliji grad u državi. Gradonačelnica Petra Škrobot predala je ključeve grada fašničkoj vlasti što je označilo početak bogatog programa pod sloganom „Fašnička bajka srcem se lajka“. Na 196. izdanju Samoborskog fašnika nastupile su tako brojne maskirane povorke iz cijele Hrvatske te su održani koncerti domaćih zvijezda na otvorenom. Napokon se Samobor vratio svojoj tradiciji organiziranja omiljenih fašničkih zabava na ulicama posebno uređenog grada.

Pjevač Jole otvorio je Samoborski fašnik slavljeničkim koncertom, a publika je s njim pjevala uglas sve velike hitove. Nakon pjesme „Maksimalno“ njegovi prijatelji i bend priredili su mu iznenađenje. Budući da Jole još nije imao priliku proslaviti 50. rođendan sa svojim društvom, njegova prijateljica, spisateljica Emina Pršić, TikToker Dario Marčac i gradonačelnica Petra Škrobot iznenadili su ga tortom na pozornici, a publika mu je čestitala pjevajući. Jole se zahvalio na najbolji način- koncertom za pamćenje koji su posjetili i Batman, Superman, klaunovi te mnogi drugi likovi iz mašte.

U Samoboru su nastupili i Psihomodo pop te Gazde, a već u petak, 25. veljače organizatori Samoborskog fašnika pozivaju vas na koncert Hladnog piva. 26. veljače nastupit će Mladen Grdović, a 27. veljače klapa Cambi. Tijekom cijelog vikenda uživajte u maskiranim povorkama vrtića, škola te gostujućih skupina, a možete sudjelovati i na izborima najboljih obiteljskih maski te plesati na ulicama Fašničke Republike.

- Tako smo dugo čekali da ponovno slavimo zajedno. Fašnik je jednostavno dio naše samoborske tradicije koju njegujemo već 196 godina, a bogatim ovogodišnjim programom, pop up klizalištem, foto pointovima te suradnjom sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, koja je mnoge oduševila i iznenadila, pokazujemo da Samoborski fašnik može pružiti još više našim posjetiteljima - poručuje gradonačelnica.


Samoborski fašnik zatvara se spektakularno u utorak, 1. ožujka, koncertom Gibonnija nakon što Princ Fašnik bude tradicionalno osuđen i spaljen. Uživajte u neredu boja i zvukovima radosti na jednoj od najvećih i najpopularnijih manifestacija te vrste u Hrvatskoj. Svi koncerti su besplatni kao i parking u Samoboru tijekom održavanja programa, a točan raspored događanja potražite na stranici fasnik.com te na društvenim mrežama organizatora, Grada Samobora i Turističke zajednice.


Коментарі


bottom of page