top of page

STRANCI ISTIČU HRVATSKU KAO KORONA FREE DESTINACIJU

Hoće li Hrvatska uspjeti privući turiste ovoga ljeta?

Jedna od najgledanijih belgijskih komercijalnih televizijskih kuća VTM jučer je u svojim večernjim vijestima objavila 2-minutni prilog u kojem je Hrvatska istaknuta kao „korona free“ destinacija. Navodi se kako neke zemlje poput Hrvatske, Grčke i Portugala imaju jako dobru situaciju vezanu uz epidemiju korona virusa, a sve je popraćeno kadrovima prekrasne hrvatske obale i otoka.


- Trenutnu situaciju u našoj zemlji za prilog belgijske televizije komentirao je bivši nogometaš belgijskog Genka Frane Bućan, koji je istaknuo kako je Hrvatska odlično organizirala obranu od korona virusa te kako su Hrvati bili izuzetno disciplinirani u provođenju svih propisanih mjera - poručio je direktor Predstavništva HTZ-a u Belgiji Ivan Novak.

Također, svjetski poznat modni magazin pariški Vogue na svom Facebook profilu, kojeg prati više od 5 milijuna pratitelja, objavio je fotografiju skakaonice na zadarskom bazenu Kolovare uz opis - Sunčano poslijepodne u Hrvatskoj zvuči idealno.


Inače, Hrvatska turistička zajednica napravila je niz videa sa porukom #CroatiaLongDistanceLove u kojem se ističe ljepota Hrvatske, s ciljem "dovođenja“ Hrvatske u domove ljubitelja putovanja diljem svijeta, kako onih koji su već posjetili našu zemlju, tako i onih koji će to tek učiniti. 

- U ovim zahtjevnim i izazovnim trenucima iznimno je važno zadržati optimizam i kontinuirano održavati vidljivost naše zemlje na turističkoj karti svijeta. Svakodnevnim pojačanim komuniciranjem podsjećamo ljubitelje putovanja koliko je hrvatska turistička ponuda jedinstvena, bogata i raznolika. U izradi smo iduće komunikacijske platforme namijenjene domaćim i inozemnim gostima, a u finalnoj fazi izrade je i promotivna kampanja namijenjena sedam tržišta našeg bližeg okruženja koju ćemo spremno plasirati kada se za to steknu adekvatni uvjeti - istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.


Na stranici Croatia.hr brojni posjetitelji mogu uživati i u virtualnoj šetnji Dubrovnikom, raftingu na Zrmanji te krstarenju na Kornatima, istražiti hrvatsku kontinentalnu ponudu, pogledati kako se pripremaju tradicionalna hrvatska jela ili pića, otkriti lokacije snimanja popularnih svjetskih serija i filmova, pročitati zanimljive hrvatske legende i još mnogo toga. Hrvatska je u ovom trenutku, za brojne ljubitelje putovanja diljem svijeta, poput ljubavi na daljinu udaljena samo jednim klikom.


Video pogledajte na >>> HTZ YouTube croatia long distance love

bottom of page