top of page

ŠTO JE MIOINOZITOL I ZAŠTO JE POMOGAO STOTINAMA ŽENAMA DA OSTANU TRUDNE?

Žene preporučuju Gynositol®

Mioinozitol je molekula slična glukozi i koristi se kao dodatak prehrani. Smatra se da pomaže poboljšati osjetljivost na inzulin i regulira metabolizam glukoze, a što može igrati ulogu u neplodnosti i drugim ginekološkim problemima. Neke su studije sugerirale da konzumacija dodataka mioinozitola može povećati šanse za trudnoću, osobito kod žena sa sindromom policističnih jajnika (tzv.PCOS), poboljšavajući ovulacijsku funkciju i smanjujući simptome poput hirzutizma i pretilosti.


Vjeruje se da mioinozitol poboljšava reproduktivno zdravlje žena reguliranjem hormona uključenih u ovulaciju i menstruaciju te poboljšavanjem osjetljivosti na inzulin.

Mioinozitol je uključen u regulaciju metabolizma inzulina i glukoze, a visoke razine inzulina mogu poremetiti osjetljivu hormonalnu ravnotežu potrebnu za ovulaciju i zdrave menstrualne cikluse. Poboljšanjem osjetljivosti na inzulin, dodatak mioinozitola može pomoći u regulaciji hormona i smanjiti simptome stanja kao što je sindrom policističnih jajnika (PCOS), čest uzrok neplodnosti.

Osim toga, dokazano je da mioinozitol pozitivno utječe na razine hormona koji stimulira folikule (FSH), luteinizirajućeg hormona (LH) i testosterona, koji imaju vrlo važnu ulogu u ovulaciji i reproduktivnom zdravlju. Mnogim ženama, koje trenutno ne mogu ostati trudne i već pokušavaju neko vrijeme, spoznaja o uspjesima mioinozitola mogla bi promijeniti život! Ipak, vrlo je važno napomenuti da je uvijek najbolje posavjetovati se sa svojim ginekologom, prije početka pijenja mioinozitola kroz dodatak prehrani Gynositol.


Što ako mi moj ginekolog kaže da ne trebam mioinozitol – mogu li ga unijeti u organizam kroz hranu?

Možete. Ako u ovom trenutku vaš ginekolog nije savjetovao pijenje mioinozitola putem Gynositola, mioinozitol možete u svoj organizam unijeti raznim izvorima hrane, uključujući:

  • voće – jedite više naranče, dinje, grožđe i breskve, jer su citrusi dobrar izvor mioinozitola

  • cjelovite žitarice - proizvodi od cjelovitih žitarica kao što su smeđa riža, cjelovita pšenica i zob dobri su izvori mioinozitola

  • mahunarke - grah, leća i slanutak također u sebi imaju mioinozitola

  • orašasti plodovi i sjemenke – mioinozitol u sebi imaju bademi, kikiriki i sjemenke suncokreta

  • meso i mliječni proizvodi - mioinozitol se također može naći u malim količinama u životinjskim proizvodima kao što su meso, perad i mliječni proizvodi

Ako vas i nakon dužeg unosa ovih namirnica, i dalje brine nemogućnost začeća, svakako napravite nove testove i provjerite imate li poput tisuća drugih žena sindrom policističnih jajnika. Uvijek imajte na umu da količina mioinozitola u izvorima hrane može varirati ovisno o uvjetima uzgoja i metodama obrade namirnica, dok će za povećanje unosa mioinozitola liječnici uvijek preporučiti provjereni dodatak prehrani.


Gynositol® se proizvodi u skladu s Dobrom proizvođačkom praksom (engl. Good Manufacturing Practice, GMP), što znači da redovite provjere tijekom cijelog procesa proizvodnje osiguravaju visoku kvalitetu proizvoda. Svoju kutijicu naručite na >> behappy.hr/gynositol-mioinozitol-i-folna-kiselina-60-vrecica

Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Comentarios


bottom of page