top of page

SPLITSKI KANTAUTOR IAN IMA PREDIVNI NOVI SINGL

Nebo bez anđela

IAN
foto Marko Marcello Culjak

Sigurna potvrda da si dobro izabrao svoj glazbeni žanr je kada snimiš duet s najvećom rokericom hrvatske glazbene scene, Zoricom Kondžom. A upravo takvo priznanje je dobio Ivan Anić, umjetničkog imena IAN kada je snimio singl “Vremeplov” koji je postigao odličan uspjeh kod publike. Ovaj 29-godišnji Splićanin se predstavio javnosti kao mladi roker u glazbenoj emisiji The Voice Hrvatska, a izdavanjem zadnjeg singla "Nebo bez anđela" najavio je izdavanje svog albuma prvijenca.

foto Marita Bulimbašić

Singl, koji je sada dostupan na svim većim streaming platformama, prikazuje IAN-ov neosporan talent za stvaranje emotivnih tekstova i snažnu vokalnu izvedbu. Impresivno je da je IAN za svoju pjesmu, osim što je napisao glazbu i tekst, otpjevao je back vokale te odsvirao električnu, akustičnu i bas gitaru. Bubnjeve je odsvirao redatelj spota Toni Banov, a za i produkciju je napravio iznimno talentirani Hrvoje Domazet koji je zajedno s IAN-om napravio i aranžman. U videu je glavnu žensku ulogu imala Katarina Lekić, glumica umjetničke akademije u Splitu.


Iako je ekstrovertna i otvorena osoba koju zabavlja kreativan i crni humor, vrijeme voli provoditi čitati o duhovnosti, znanosti i filozofiji jer smatra da u tome “leži smisao života”. Takva razmišljanja su ga dovela i do singla "Nebo bez anđela", koju IAN opisuje kao osobnu pjesmu o njegovoj bivšoj vezi. Pjesma sadrži neodoljive gitarske rifove, snažan vokal i dirljive tekstove koji će sigurno dirnuti slušatelje. "Stvarno sam ponosan na ovaj singl i ono što on predstavlja", kaže IAN. "To je pjesma o slomljenom srcu i gubitku, ali i o pronalaženju snage da se krene dalje i raste iz tih iskustava. Mislim da će se mnogi ljudi moći povezati s tom porukom."

Osim singla "Nebo bez anđela", zapažen uspjeh su imali i singlovi “Heroj”, “Nove boje”, a izdavanjem zadnjeg singla, IAN se fokusirao na dovršavanje svog debitantskog albuma, za koji se nada da će biti u prodaji do kraja ljeta. Album će biti dinamična kolekcija rock pjesama koje prikazuju IAN-ovo autorsko umijeće i emocionalnu dubinu. "Stvarno sam uzbuđen zbog ovog albuma i jedva ga čekam podijeliti sa svijetom", kaže IAN. "Osjećam da sam toliko narastao kao umjetnik tijekom proteklih nekoliko godina, i mislim da će ovaj album to odražavati. Bit će to uzbudljivo putovanje i jedva čekam da ga moja publika čuje."


Ovaj mladi glazbenik nikada ne miruje, a već sada je otkrio da priprema materijale i za drugi album na kojem će mu se pridružiti mnoga poznata imena s naše scene, no još ih ne želi otkriti. "Nebo bez anđela" možete poslušati u nastavku >> YouTube

bottom of page