top of page

PUBLICA NOVIM SINGLOM POMIČE GRANICE NEREDA U SVAČIJIM GLAVAMA

Grupa koja spaja suradnje umjetnika različitih talenata

publica pjesme
foto Publica

Projekt Publica nakon nekoliko singlova i uspješnih suradnji predstavlja novu pjesmu Možda u izdanju Mast Produkcije. Radi se o pjesmi dovršenoj još 2020. godine, no idejni začetnik Publice Krešimir Čižmek sada ju je odlučio predstaviti ostatku svijeta.


Upravo Čižmek autorski potpisuje pjesmu "Možda", dok mu je Stjepan Marković pomogao s doradom inicijalne ideje. Sve su predstavili Leu Anđelkoviću, koji je napravio aranžman i produkciju ovoga singla. Spot za pjesmu potpisuje Marko Šestić, a u njemu su gostovale Tea Mišković te Ivan Puž.

- Značenje pjesme je relativno straight forward, a govori o nadi i tvrdoglavom iščekivanju zbog te trunke nade za koju nismo ni sigurni je li realna. Odnosno, kako nas to zrno nade, taj jedan "Možda" može zeznuti u glavu i promijeniti nam percepciju, kako svijeta, tako i nas samih. Spot je prema tome i nastao; bez obzira koliko smo zeznuti u tom trenutku i koliko se na prvu čini da je apsolutni nered (koji je predstavljen spotu), nered je zapravo samo u našim glavama. Glavna premisa je na neki način; sve što se dogodi, događa se u našim glavama i samo tamo, pa prema tome imamo i neku razinu kontrole. Kada se okrenemo unazad i sjetimo se takvih situacija u svom životu, čini nam se poput konfuznog sna. Snovi, koliko god budu zbrkani, na kraju shvatiš da imaju neku čudnu poveznicu - upravo taj dojam želi ostaviti i spot koji smo napravili - ističe Čižmek.


Publica je, podsjetimo, originalno nastala s idejom o suradnji umjetnika različitih talenata, vrlo često i onih iz sjena. Mnogi imaju talente koje njeguju samo u miru vlastitog doma, a ima i onih koji su zauvijek pospremili svoje talente u ladicu. Cilj je izvaditi te 'tekice' zakopane na dnu ladica, gdje su zapisani razni tekstovi, crteži, razne skice i ideje te ih iznijeti na svjetlo dana. Publica želi biti medij koji će omogući tim kreacijama da ne ostanu mrtvo slovo na papiru, nego da se zaista i predstave – kroz Publicu publici. Pjesmu Možda poslušajte na YouTube kanalu Publica

bottom of page