top of page

SAPUNOTEKA PROIZVODI IZ LJUBAVI PREMA PRIRODI

Ekologija, etičnost i znanje upakirani u prefine šampone, ulja, losione, kreme i sapune

- Naše je obećanje raditi proizvode u skladu s prirodom. Zbog toga su Sapunoteka šamponi, ulja, losioni, kreme i sapuni utemeljeni na principima vrijednih prirodnih sirovina i obogaćeni znanstveno dokazanim aktivnim sastojcima. U njihovoj proizvodnji ne koristimo sirovine životinjskog porijekla - životinjske masti, mlijeko, med, vosak, lanolin, keratin..., a pakiramo ih u minimalnu, ekološki prihvatljivu i funkcionalnu ambalažu. Brend Sapunoteka pokrenuli smo 2009. godine i od tad ga razvijamo iz ljubavi prema prirodi, prema stvaranju, iz znatiželje i oduševljenja. Trudimo se što više sastojaka nabavljati lokalno, posebice iz okolice predivnog Šibenika, kad god je to moguće. Naši su proizvodi biološki razgradivi, a sve formulacije temelje na znanju i pravilima struke, uz veliko uvažavanje tradicijskog iskustva - uvode nas u predivnu priču o Sapunoteci, vlasnici Marija i Ivan Milišić.

Šamponi za kosu

Zamislite šampon, koji će vam stići u malom eko paketiću i biti krut, a uz njega vam neće biti potreban regenerator. I mi smo bili jednako oduševljeni kada smo doznali da postoje kvalitetno napravljeni kruti šamponi koji uvelike pomažu obnoviti kosu, regenerirati je, dati joj volumen, smanjiti preveliku masnoću ili suhost te riješiti prhut.

Sapunoteka kruti šamponi izrađeni su od biorazgradivih, vegan sastojaka, te su pakirani u reciklirani karton. Jedan kruti šampon može zamijeniti 2 plastične bočice tekućih šampona, a uz prirodnu recepturu, ovi šamponi i predivno mirišu. Tvrdi Sapunoteka šampon za volumen sadrži ulje ricinusa, kakao maslac i vitamin B5 koji obnavljaju oštećenu kosu. Morska sol u njemu poboljšava volumen vaše kose, i daje prirodan izgled, kao da ste dan proveli na plaži. A maca ekstrakt iznimno je bogat antioksidansima, vitaminima i mineralima koji mogu pospješiti rast kose.

Sapunoteka kruti šampon za masnu kosu učinkovito i nježno otklanja višak masnoće. Zelena glina učinkovito veže višak masnoće na sebe, dok ujedno umiruje i čisti vlasište, dok ulje ricinusa osigurava da kosa i vlasište ostanu hidratizirani. Eterična ulja gorke naranče i bergamota pomažu regulirati lučenje sebuma, što je najvažnije za postići.

Kruti šampon za suhu i kovrčavu kosu, iznimno je bogat hladno prešanim uljima i maslacima za dodatnu njegu. Šampon u sebi ima mango maslac, koji ostavlja kosu mekom i glatkom na dodir. Ulje avokada prirodno je bogato vitaminima, posebno potrebnim u njezi suhe i kovrčave kose, i zato ono oživljava umornu kosu. A eterična ulja lavande i cedra daju lagan, osvježavajući miris.

Kruti šampon protiv peruti ima blagu formulu koja neće dodatno nadraživati vlasište, a izrađen je Ulja neema koji djeluje antibakterijski, pomaže smanjiti perutanje i jača kosu. Još dva važna sastojka su kopriva, koja je bogata vitaminima, taninskom kiselinom i enzimima, te pomaže u borbi protiv peruti, dok eterično ulje čajevca ima antibakterijsko djelovanje. Eterično ulje čempresa umiruje, a ekstrakt hibiskusa sadrži vitamine, minerale i antioksidanse koji pomažu održati zdravu kosu i vlasište bez peruti.

Sapunoteka šampon za normalnu kosu
Sapunoteka šampon za normalnu kosu

Kruti šampon za normalnu kosu ostavlja kosu čistom i njegovanom jer u sebi ima zobeno brašno koje uklanja višak masnoće bez da kosu isušuje i djeluje blagotvorno na vlasište. Ulja makadamije i kakao maslac dodatno njeguju i daju kosi sjaj, dok eterična ulja lavande, čajevca i grejpa daju svjež, čist miris, za čisto i zdravo vlasište.

Tražite li ulje za kosu, koje u sebi ima kvalitetna hladno prešana ulja avokada, makadamije, sezana, argana i ricinusa, isprobajte Sapunoteka ulje za kosu Makadamija i uvjerite se u bogatstvo vitamina, koje će vašoj kosi dati čvrstoću, sjaj, svilenkastost i mekoću. Ulje avokada, iznimno bogato vitaminima, kosi daje čvrstoću i sjaj, a makadamija ostavlja kosu svilenkastom i mekom. Ulje sezama djeluje iscjeljujuće, a ulje argana bogato je vitaminima i zahvaljujući svojim antioksidacijskim svojstvima pomoći će u hranjenju kose. Ulje ricinusa prirodni je humektant, dok eterično ulje ružinog drva, osim lijepog mirisa, pomaže kod raspucanih vrhova jačajući kosu.

- Obožavamo ga. 100% ljubav. Jako sam zadovoljna kako mi bude mekana kosa nakon korištenja. Sve preporuke, odlično! - samo su neki od komentara kupaca. A tražite li možda idealan poklon za nekog koga volite, Sapunoteka vam nudi mogućnost kupnje darovnih kartica, kao i predivno dizajnirane poklon pakete. Možete birati između paketa Najbolja mama, paketa Regoč - prirodne kozmetike za muškarce, paketa Bumbarov let, idealan za nepopravljivo optimistične i vedre osobe i još iz drugih vrlo maštovitih paketa, napunjenih savršenim proizvodima.

Pitate li nas, što bismo odmah preporučili kupiti i koristiti, odgovor je šampon koji vam je najviše potreban prema tipu kose, Makadamija ulje i jednu od fenomenalnih krema za lice. Vitaminska hranjiva noćna krema za lice oduševit će vas uljem avokada i masline, shea maslacem, ekstraktom maline, eteričnim uljem lavande te vitaminima A, B3, B5 i E. Noćna krema za lice Anti age obogaćena ceramidima, privući se vas ekstraktom chia sjemenki i pulpe vučjeg trna, uljima makadamije i sezama, kao i odličnim shea maslacem. Uživajte u proučavanju stotina benefita na >>> sapunoteka.com

bottom of page