top of page

RICHARD GERE SKUPLJA RIJETKE PREDMETE

A njihova je cijena 'paprena'

Glumac Richard Gere postao je slavan sa svojim ulogama u romantičnim komedijama, a danas ovaj 72-godišnjak uživa u braku sa lijepom 39-godišnjom Alejandrom, koju je oženio 2018. godine. - Danas je dan kada sam se udala za najdivnijeg muškarca kojeg sam ikada upoznala, znam da zvuči klišej, ali je istina!! Dolazi iz mog srca, tako sam ponosna što sam s tobom, što sam s tobom dijelila ovaj život, što sam majka naše djece, što sam ti prijatelj, što sam tvoja žena! Činiš me jako sretnom! Ti si ljubav mog života - poručila je Alejandra na dan njihogov vjenčanja

Richard Gere je postao poznati i po tome što je tijekom svoje duge karijere skupljao predmete, čija je cijena vrlo visoka. Prikupio je preko 150 fotografija iz 19. i 20. stoljeća jer je zbog prirode posla često surađivao s fotografima. S njima je razvio odličnu suradnju i počeo kupovati fotografije koje su mu se sviđale, prenosi Alo.

Kupio je tako one fotografije koje su mu kroz emocije davale osjećaj misterije i vizualnih priča. Gere kolekcija također uključuje fotografije poznatih osoba poput francuskog slikara Gustava Le Graya, američkih fotografa Carletona Watkinsa i Edwarda Westona te njihove talijanske kolegice Tine Modotti. U intervjuu za Hollywood Reporter, Gere je rekao da sebe ne smatra kolekcionarom već osobom "koja jednostavno kupuje stvari koje voli". Vrijednost zbirke trenutno se procjenjuje na dva milijuna dolara, a njihova izložba može se pogledati u Cristie's Gallery u Los Angelesu.

bottom of page