top of page

POSJETITE OBLJETNIČKI 25.SA(N)JAM KNJIGE U ISTRI

Na sajam stiže i nobelovac Orhan Pamuk

Ove godine Pula je grad koji će u jedanaest sajamskih dana govoriti o svim gradovima ovoga svijeta. Tema ovogodišnjeg Sajma Grad, donosi priču o gradovima, njihovim prošlostima, o tome kako živjeti njihovu sadašnjost i dotaknuti se njihove budućnosti. Obljetnički 25. Sa(n)jam knjige u Istri održat će se od 5. do 15. prosinca u Puli, a na njemu će sudjelovati gotovo tri stotine domaćih i inozemnih autora, suvremenih književnika, nakladnika, povjesničara, intelektualaca, kulturologa i umjetnika.


Ovogodišnje autore predvodi jedan od velikih pisaca grada, Orhan Pamuk. Nakon petnaest godina, sada i kao nobelovac, ponovno posjećuje Sajam i grad Pulu. Premijerno će predstaviti hrvatsko izdanje svoje knjige Istanbul na fotografijama: grad, sjećanja,koju ekskluzivno za sajamsku promociju priprema nakladnička kuća Vuković &Runjić. Gostovanje Orhana Pamuka bit će propraćeno i susretom svjetski poznatih turkologa i prevoditelja njegovih dijela iz SAD-a, Njemačke, Češke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Nastavlja se tradicija održavanja Nultog dana posvećenog knjižničarima, a uz programe za djecu Librić na Sajmu i one za mlade Hop i Pop lektiru osmišljen je i novi PULikulArna REFORMA, koji će srednjoškolskoj publici predstaviti naslove klasične književnosti.


U sajamskoj knjižari više od 250 nakladnika izložit će gotovo 20.000 naslova, sniženih od 10% do 70%. Novosti sajma pratite na službenoj stranici sanjamknjige.hr showbiz vijesti, promocija

bottom of page