top of page

PJESMA POSVEĆENA OLIVERU DRAGOJEVIĆU

Mirko Cetinski i Valerio Ricchiuto pripremili novu glazbenu poslasticu

mirko cetinski pjesme
foto Medvid produkcija

Dvojica istarskih slavuja zaslužni su za sjajnu izvedbu nove pjesme "Partija je stari barba". Riječ je o mediteranskoj bel canto pjesmi u kojoj se na neki način zrcali priča koja je vrlo česta onima koji žive uz more, na moru ili od mora. Ribari koji pletu mrežu i odlaze u ribolov svakodnevni su prizori na našoj obali, pa je tako ova pjesma posvećena upravo njima - ribarima, ali i svim mornarima, pomorcima i ljudima koji žive od mora.


- Baš zbog tematike ove pjesme, odlučili smo je posvetiti legendarnom Oliveru Dragojeviću. Iznimno poštujemo sve što je radio, ali ne smijemo zaboraviti da je slobodno vrijeme upravo koristio za boravak na moru. Oliver je jako volio more i stoga ovu pjesmu posvećujemo i njemu - složni su mladi pjevač Valerio Ricchiuto i legendarni Mirko Cetinski, koji su ovu pjesmu otpjevali iz srca.

- Zadovoljstvo mi je da sam s istarskom pjevačkom legendom Mirkom Cetinskim snimio ovaj duet koji nas podsjeća na neka ljepša glazbena vremena. Ova raspjevana i zarazna melodija osvojila me na prvu - otkrio je Valerio čiji je otac dugogodišnji poznanik s Cetinskim. Glazbu za melodičnu pjesmu napravio je Bruno Krajcar, za tekst je zaslužan Tonći Žanko, dok je aranžman složio Aleksandar Valenčić. Oboje glazbenika zaljubljeno je u more, ali i u jadranski biser Rovinj, Mirkov rodni grad, koji je bio idealna filmska kulisa za snimanje spota. Inače, Valerija se često uvrštava u najveće nade na domaćoj glazbenoj sceni.

Komentarze


bottom of page