top of page

NESTLÉ GRUPA OČEKUJE RAST PRODAJE

Nestlé Grupa bilježi organski rast od 7,8 posto i očekuje veći rast od prodaje u 2023.

Nestlé Grupa rast

Organski rast iznosio je 7,8 %, rast je bio raširen u svim geografskim područjima i kategorijama, dok je ukupna prodaja porasla na 68,8 milijardi CHF. U trećem tromjesečju kompanija Nestlé najavila je sklapanje ugovora o stjecanju većinskog udjela u poduzeću Grupo CRM za proizvodnju vrhunske čokolade iz Brazila. Kompanija Nestlé također je poduzeću Stallergenes Greer prodala svoj lijek za liječenje alergije na kikiriki (Palforzia).

Nestlé Grupa rast

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih devet mjeseci 2023. godine. Tom prilikom, Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Naš raznoliki portfelj i ponude pomogli su nam da u prvih devet mjeseci ove godine ostvarimo snažan organski rast. Rast smo potaknuli cijenama te smo se nastavili boriti s povijesno visokim razinama inflacije paralelno oporavljajući naše volumene i asortimane. Uočavamo prednosti inicijativa za optimizaciju portfelja i povećanja marketinških ulaganja u svoje ključne brendove. Ti su koraci temelj našeg uvjerenja da će realni unutarnji rast postati pozitivan u drugoj polovici godine te da će u budućnosti ponovno postati glavni pokretač rasta.

Nestlé Grupa rast

Istodobno, kompanija Nestlé dodatno je ojačala svoju prehrambenu strategiju te je pojačala napore kako bi ljude usmjerila prema uravnoteženoj prehrani. S tim povezane mjere uključuju pružanje jasnih uputa o porcijama na prednjoj strani pakiranja, transparentnost u pogledu nutritivne vrijednosti proizvoda i vodeću politiku u pogledu oglašavanja usmjerenog na djecu. Također, postavljen je ambiciozan cilj povećanja prodaje hranjivijih proizvoda za 20 – 25 milijardi CHF do 2030.

Nestlé Grupa rast

Iz Nestlé Hrvatska također su osobito ponosni na pokretanje četvrtog izdanja edukativne inicijative #BirajZeleno, u kojoj su nastavili s fokusom na izbjegavanje bacanja hrane. Sa snažnom mrežom partnera angažiranih u organiziranju edukativnih radionica, rade na ostvarenju krajnjeg cilja u koji čvrsto vjeruju – smanjenju CO₂. Po kategorijama proizvoda brend Purina PetCare najviše je pridonio organskom rastu, i to uz snažan rast u svim kanalima.


bottom of page