top of page

PRVI ZELENI FESTIVAL GREENCAJT U ZAGREBU

Dovezite se ekološki - na Greencajt biciklu

Prvi zeleni festival Greencajt, osim što će na jednom mjestu u isto vrijeme okupiti eko entuzijaste, stručnjake, institucije i kompanije, pokazat će na vlastitom primjeru kako održivo živjeti i poslovati. Električna energija za potrebe festivala proizvest će se uz pomoć solarnih panela, a dolazak na festival moguć je ekološki i to na Greencajt biciklu.


Festival Greencajt će pod krovnom porukom „Okreni novi list“ predstaviti najnovije zelene trendove, inovatore i održive proizvođače uz brojne edukativne radionice koje će se baviti temama pravilnog razvrstavanja otpada, izrade samostalnih eko sustava, konceptom prenamjene predmeta koji nas okružuju i brojne druge. Na festivalskom food marketu posjetitelji će biti u mogućnosti kupiti proizvode lokalnih proizvođača, a u food zoni moći će se uživati isključivo u vegetarijanskom meniju chefa Marina Medaka.

- U tri dana druženja, od 1. do 3. listopada, želimo na istom mjestu okupiti zelene entuzijaste i stručnjake iz raznih područja: dizajna, klime, kulture, energije, mode, hrane, tehnologije i znanosti, kako bi posjetiteljima pružili informacije i potaknuli ih na usvajanje novih životnih navika. Kao zelenim entuzijastima cilj nam je pozdraviti svaki pomak na bolje, svjesni da je dalek put pred nama kako bi u konačnici kao društvo živjeli potpuno održivo i u skladu s prirodom, a Festival organiziramo uz podršku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Zagreba te Hrvatske gospodarske komore - poručuje Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala

Na Festivalu će se govoriti i o pametnim gradovima, održivom razvoju kompanija, klimatskim promjenama, budućnosti električnih automobila te održivoj modi i zelenim trendovima u industriji proizvodnje hrane. U zelenoj expo zoni, brojni će inovatori i mali poduzetnici predstaviti svoje proizvode i zelena rješenja, dok će se u pauzi između panela i radionica moći uživati u izložbama i filmskom programu ekološke tematike. Festival će organizirati i modni buvljak na kojem će se po promotivnim cijenama prodavati odjeća u humanitarne svrhe.


Vinko i njegov tim, po prvi će puta organizirati dodjela nagrade za promicanje zelenih i održivih tema pod nazivom Green Prix, koja će se dodijeliti najboljima u 5 kategorija. Posjetite Greencajt festival od 1. do 3. listopada u zagrebačkoj oazi, Rougemarin parku i uživajte u brojnim sadržajima koji su za posjetitelje besplatni. >>> greencajt.hr

bottom of page