top of page

MICHELLE OBAMA OTKRILA ZANIMLJIVOSTI O KRALJEVSKOJ OBITELJI

Rijetko poznata priča o Obaminom brošu

Nakon što je napisala jednu od najuspješnijih motivacijskih knjiga, supruga bivšeg američkog predsjednika Michelle Obama intenzivno se posvetila humanitarnom radu i promociji udruga, sportaša, dječjih udruga i brojnih korisnih aktivnosti.


Nakon smrti kraljice Elizabete, službeno je sa suprugom objavila svoju izjavu i otkrila zanimljivosti o kraljevskoj obitelji...

- Od dana njezine krunidbe prije 70 godina - prve ikada televizijske, Njezino Veličanstvo Kraljica Elizabeta II osvojila je svijet. Njezino Veličanstvo je imalo samo 25 godina kada je preuzela golemu zadaću vođenja jedne od najvećih svjetskih demokracija. U desetljećima koja su uslijedila, nastavit će preuzimati ulogu kraljice s vladavinom definiranom gracioznošću, elegancijom i neumornom radnom etikom, prkoseći izgledima i očekivanjima koja se postavljaju pred žene njezine generacije.


Tijekom Drugog svjetskog rata postala je prva kraljevska žena koja je služila na aktivnoj vojnoj dužnosti. I kroz razdoblja prosperiteta i stagnacije - od slijetanja na Mjesec, do pada Berlinskog zida, do zore digitalnog doba - služila je kao svjetionik nade i stabilnosti za ljude Ujedinjenog Kraljevstva i svijeta.


Njezino Veličanstvo je radilo s 15 premijera i nebrojenim šefovima stranih država. Duboko je slušala, strateški razmišljala i zaslužna za značajna diplomatska postignuća. Pa ipak, nosila je svoje uzvišene titule s laganim dodirom - bila je voljna glumiti u komičnom skeču za Olimpijske igre u Londonu kao što je bila voljna snimiti poruke učvršćivanja za građane Ujedinjenog Kraljevstva.


Michelle i ja smo imali sreću upoznati Njezino Veličanstvo i ona nam je puno značila. Dok smo tek počinjali upravljati životom predsjednice i prve dame, poželjela nam je dobrodošlicu na svjetsku pozornicu raširenih ruku i iznimno velikodušno. Uvijek iznova bili smo zadivljeni njezinom toplinom, načinom na koji je ljude opuštala i kako je unosila svoj značajni humor i šarm u trenucima velike pompe - otkrili su između ostalog.

- Moja omiljena priča o kraljici Elizabeti bila je da je prvog dana posjeta Engleskoj jednog drugog američkog predsjednika (ne Obame), nosila broš koji joj je poklonio upravo predsjednik Obama! Prelijepa fotografija na kojoj ste svi četvero - dodali su Obamini fanovi, te podjednako komentarima podržali fotografiju sa kraljicom, ali i onu gdje su u prvom planu njihove druge 'kraljice', kćeri Malia i Sasha.

bottom of page