top of page

JOSIPA PAVIČIĆ JEDVA NAGOVORILA SVOG VAŽNOG MUŠKARCA NA FOTOGRAFIRANJE

Spisateljica se pita zašto smo naučeni trpjeti

- Neke moje važne muškarce nikako nagovoriti na fotkanje, a neke jedva, ali jedva…P.S. Aaaa lipi li smo i šesni, rekla bi nam baba. (U Zadru se spontano prebacim na ikavicu) - otkrila je spisateljica Josipa Pavičić i pokazala nam svog brata

Josipa inače jako voli pisati o životnim brigama i onome što i sama primijeti da se oko nje događa. Ovaj put progovorila je o nemogućnosti da kažemo ne - Naučeni smo da nije u redu kad drugima kažemo ‘ne. Naučeni smo da smo ‘dobri' samo kad se žrtvujemo za druge. Naučeni smo da je voljeti sebe, sebičnost. Naučeni smo da moramo trpjeti. Naučeni smo udovoljavati tuđim mišljenjima i potrebama. Naučeni smo biti sebi na zadnjem mjestu. Naučeni smo da se moramo svidjeti svima i da moramo biti dobri prema svima. Vrijeme je da naučimo da mi možemo biti dobri prema svima ali je osnovno i najvažnije pitanje- kakvi smo sami prema sebi?

- Danas me nijedna situacija ili osoba neće iznervirati. Kamo god pošla i koga god srela, biram mir - poručila je za kraj, a brojni su joj pratitelji rekli kako izgleda prelijepo - Zeleno, zeleno, lipo ti stoji zelena boja draga Josipa! A lipoj ženi sve lipo stoji...Vi Josipa zračite mirom i prenosite to i na druge. Divna osoba i prelijepa žena u svakom pogledu. - Obavezno onda ugasiti mobitel, da ne nazove mater - našalila se jedna gospođa, po pitanju ne-nerviranja.

bottom of page