top of page

JOSIPA PAVIČIĆ PRESRETNA I ZALJUBLJENA

Ljubav je na selu

Lijepa spisateljica Josipa Pavičić (42) ponovno je zaljubljena. Nakon što se 2016. poslije četiri godine braka razvela od talijanskog poduzetnika Nice Berardinija s kojim je dobila sina Rocca (8), a sa prvim suprugom, novinarom Markom Cigojem dobila sina Vitu (19), danas je sretnija više no ikad

- Ljubav je na selu - poručila je kratko, dok je pred mjesec dana ispisala svoje osjećaje stihovima - “Onome tko zauzme mjesto na lijevoj strani puta daj sve ono što bi želio dati sebi. Put srca je nalijevo. A možemo dati samo svoju ljubav i pritom znajmo da će nam se ona umnožena vratiti.”


- Nema slađe ljubavi nego na selu. Daaaa! Prekrasno. Awww uživajte...- poručili su joj fanovi.

Kroz svoje brojne knjige Josipa pametno savjetuje sve koji je čitaju, a posebice kako živjeti punim plućima. O ljubavi je napisala puno toga, a možda najvažniji sažetak objavila je nedavno kroz post - Zašto se lažete? Tražite izgovore, mjerkate i važete, tražite garantni list... Provjeravate tuđu prošlost, uspoređujete druge sa sobom od čega u vama raste zavist i frustracija i sve ste dalje i dalje od ljubavi. Ljubav nije moć, to je jedino iskustvo u kojem postajete jednostavni i nevini. Ljubav je rizik. Preuzmite rizik, ne preostaje vam ništa drugo. Skočite sa zida, zatvorenih ili otvorenih očiju, jer mnogima je ljubav postala tek isprazna riječ. Rijetki znaju kako se voli, a mnogi znaju samo posjedovati. A posjedovanje ubija svaku mogućnost ljubavi. Kad povjerujete u osobu, to je vjerovanje iz srca. To ne treba dokazivati...Od čega bježite? Od ljubavi koja boli? A ljubav ne može boljeti, vas mogu zaboljeti jedino vaša očekivanja...Želite li iskusiti ljubav, morat ćete sve riskirati- sve ono čega se čvrsto držite...Ako želite stajati na mjestu i čekati idealan dan ili idealnu osobu, promašili ste smisao i zauvijek ćete zlovoljno gacati blatom pogleda uprtog u vlastite noge. Vi birate. Potičem vas da riskirate. Jer najdraži moji, što je to sigurno u našim životima?

bottom of page