top of page

JESTE LI ZNALI? OVE ZVIJEZDE MUCAJU

Kako su riješili ovaj izazov

Što je zapravo mucanje?

Mucanje je oštećenje protoka govora, također poznato pod imenima disfemija ili funkcionalna disartrija. To je uzrokovano povremenim grčevima fono-artikulacijskog aparata nečijih usta i grla. Rezultat je da će osoba ponekad govoriti s prekinutim ili ponovljenim riječima, što se kolokvijalno naziva mucanje.


Mnoge poznate osobe također su pogođene ovim izazovom jezika. Kao što je objavljeno u članku magazine People, neki od njih su otvoreno govorili o tome. Otkrijmo njihove priče zajedno.

Ed Sheeran

Tijekom dodjele nagrade Američkog instituta za mucanje, Ed Sheeran, poznati britanski pjevač koji nam je dao hitove poput 'Shivers' ili 'Shape of you', govorio je o svojim problemima sa mucanjem koji datiraju još iz vremena kada je bio dijete.


Rekao je da je ono što mu je pomoglo da prevlada mucanje - brzo repanje. Zatim je dodao: "Mucanje uopće nije stvar zbog koje morate biti zabrinuti. Samo budi ono što jesi jer nitko na svijetu ne može biti bolji od tebe." >> Thinking Out Loud

Nicole Kidman

Iako smo je sada navikli gledati kako sjajno nastupa pred kamerama, oskarovka Nicole Kidman patila je od mucanja kao dijete. Sama je to otkrila američkom časopisu Newsweek. "Samo se sjećam da su mi svi uvijek govorili: 'Smiri se, razmisli o tome što ćeš reći'", rekla je za People.

Samuel L. Jackson

Još jedan veliki glumac koji je Hollywood dao svijetu je nesumnjivo Samuel L. Jackson. Prije nekog vremena, u 'The Howard Stern Showu' i on je otkrio da je kao dijete imao ozbiljnih problema s mucanjem. Glumac je također rekao da je uspio prevladati taj problem, ali je dodao: "Dugo sam mucao jako, jako, jako loše ... do te mjere da sam prestao govoriti skoro godinu dana u školi."

Marilyn Monroe

Nitko to ne bi pogodio, ali jedna od najcjenjenijih holivudskih ikona, glumica Marylin Monroe, također je imala problema s mucanjem. Prema Peopleu, sama je to otkrila u intervjuu za Vanity Fair.


Navodno je njezino oštećenje govora također bio veliki problem tijekom snimanja filma, a redatelj ju je neljubazno zamolio da ne muca. Monroeovim riječima: "Redatelj je bio bijesan. Rekao je: 'Ne mucaj'", prisjetila se. "A ja sam rekla: 'To je ono što misliš!'"


Izvor: msn.com
bottom of page