top of page

IZNENAĐUJUĆI POPIS SLAVNIH KOJI SU GOTOVO POSTALI ČASNE SESTRE ILI SVEĆENICI

Među njima je i glumac Tom Cruise

Anne Hathaway

Od ove dobitnice Oscara i Zlatnog globusa nitko ne bi rekao da je kao dijete željela biti časna sestra. Anne Hathaway je to otkrila kada je rekla novinarima da je odrasla unutar Katoličke crkve.


Pozornica je nadglasala samostan

Ipak, glumica je odlučila dati prednost glumi umjesto da slijedi vjerski put, pogotovo nakon što je vidjela majku na pozornici u predstavi 'Les Misérables'.


U dobi od 15 godina Hathaway je potpuno promijenila svoj odnos s Katoličkom crkvom. Odlučila je napustiti katoličanstvo nakon što je saznala da je njezin stariji brat Michael gay.

Tom Cruise

Holivudska zvijezda i jedan od najplaćenijih glumaca na svijetu studirao je u katoličkoj školi, a čak je kao tinejdžer postao sjemeništarac.


Za New York Daily News njegov prijatelj iz djetinjstva Shane Dempler otkrio je: "Otišli smo na misu, proveli vrijeme u kapelici i uživali slušajući priče svećenika. Mislili smo da svećenici imaju sjajan način života i stvarno nas je zanimalo svećeništvo.«


S vremenom se mnogo toga promijenilo za zvijezdu 'Nemoguća misija'. Osim što je svoje vrijeme posvetio glumi, Tom Cruise promijenio je i svoju religiju. Danas je poznat po tome što je član Scijentološke crkve, na koju utječu hinduizam, budizam i znanost.

Eva Mendes

Eva Mendes rođena je u Miamiju na Floridi u siromašnoj obitelji. Njezina prva ambicija kao djeteta bila je biti časna sestra. No, lijepa holivudska glumica odustala je od te ideje nakon što je od sestre saznala da časne sestre ne zarađuju, piše Daily Mail.


Eva Mendes počela je glumiti slučajno, a ovako je rekla za Daily Mail: "Moja prva ambicija bila je biti časna sestra ... Gluma je samo nešto u što sam se uvukla"

Martin Scorsese

Jedan od najvećih američkih filmaša, dobitnik Oscara za film 'Pokojnici', mogao je umjesto toga biti svećenik. Nakon što je napustio školu, godinu dana pohađao je pripremni tečaj za svećenike. Vidjevši da plaća nije najbolja, Scorsese je odlučio riskirati u kinu.


Vjerski aspekti u njegovim djelima

Nije slučajnost da redatelj u svojim filmovima aludira na religiju. To je najjasnije vidljivo u filmu 'Srednje ulice' (1973.), sa snažnim autobiografskim aspektom, te u 'Posljednjem Kristovom iskušenju' (1988.).

Angelica Huston

Poznata po ulozi lika Morticia u 'Obitelji Addams', američka glumica pohađala je samostansku školu kad je bila mlada i namjeravala je postati časna sestra. Za The Independent je 2012. otkrila: "Žudjela sam za indoktrinacijom. Stavila bih majčinu staru maramu na glavu i pretvarala se da sam na prvoj pričesti. Kad sam imala šest godina, rekla sam ocu da želim biti časna sestra, a on je rekao: 'To je divno, dušo. Kada ćeš početi?'"

Dan Aykroyd

Dobitnik Emmyja Dan Aykroyd bio je suigrač u legendarnoj humorističnoj emisiji 'Saturday Night Live', kao i sukreator hit filma 'Istjerivači duhova'. Ono što mnogi ne znaju je da je uspješni kanadski glumac i redatelj odrastao u Katoličkoj crkvi i želio je biti svećenik do svoje 17. godine.


Dan Aykroyd je odustao od toga da bude svećenik da bi bio komičar. Međutim, nakon završetka srednje škole, Aykroyd je odlučio otići na sveučilište i studirati kriminologiju i sociologiju. To mu je dalo priliku da sazna da je njegova prava strast komedija.


izvor: msn.com
bottom of page