top of page

NEVJEROJATNO KOLIKO SLIČE - OVO SU DVOJNICI NAJPONATIJIH GLUMACA NA SVIJETU

Biste li ih znali razlikovati?

Dubler je izraz kojim se u filmskoj i TV industriji nazivaju dvojnici popularnih glumaca, a koji za njih odrađuju fizički zahtjevne scene poput padanja sa velikih visina, pucanje ili opasne vožnje. Dubleri se angažiraju i u situacijama kada su glavni glumci nedostupni zbog bolesti i ozljeda, a snimanje se mora nastaviti u roku. Zanimljivo je doznati i da se dubleri uključuju i u intimne scene, u slučajevima kada su glavni glumci prestidljivi ili zbog ugovora ne smiju pokazati određeni dio tijela. Najpoznatija vrsta dublera su svakako kaskaderi, koji posebno vježbaju izvođenje najopasnijih scena.


Kako izgledaju dubleri nekih od najpoznatijih glumaca na svijetu pogledajte niže u fotogaleriji, u kojoj ćete vidjeti zvijezdu filmova Matrix Keanu Reevesa, popularnog snagatora The Rocka, sexy superzvijezdu Brad Pitta, akcijskog junaka Brucea Willisa, zgodnog Chrisa Hemswortha koji je utjelovio Thora i mega-zvijezdu napetih trilera Toma Cruisea.

- Dubler Toma Cruisea definitivno je najbolji! Ne liči mi baš dubler Brada Pitta na njega...Sramotim se u ime Rocka zbog činjenice da ima dublera. Ma ovo pored Toma mora biti voštana figura zar ne? Možda mu je to brat blizanac! - samo su neki od brojnih šaljivih komentara fanova, koji se jednako dobro zabavljaju u otkrivanju scena dublera, baš poput ljudi koji ih stvarno snimaju.

bottom of page