top of page

DRAŽEN ŽERIĆ ŽERA ZA GOSSIP OTKRIO ŠTO GA POKREĆE NAKON 40 GODINA NA SCENI

Crvena Jabuka nepresušan je izvor glazbenih hitova

crvena jabuka žera
foto Dražen Žerić Žera

Crvena Jabuka danas je jedan od najlegendarnijih bendova na domaćoj i regionalnoj sceni, a od kada su krenuli nastupati i skladati svoje pjesme, još davne 1985.godine, prošlo je 37 godina prepunih kvalitetne glazbe za sve generacije. Sa frontmenom Draženom Žerićem Žerom imali smo prilike kratko popričati i pitati ga što ga, nakon toliko godina na sceni, i dalje jako veseli kada su u pitanju glazba, nastupi, obožavatelji...?

- Glazba, nastupi, publika, nove pjesme... sve me to pokreće i ispunjava i to je moj život kojeg živim skoro 40 godina, drugačije ne znam - bio je iskren. Danas je i više no zadovoljan što stoji ispred svog benda, a kada je dobio je poziv od prijatelja Dražena Ričla da prijeđe u tek nastalu grupu Crvena jabuka 80-ih godina, u originalnoj postavi nije pjevao već - svirao klavijature. Dvije godine kasnije, preuzeo je ulogu vokalnog solista Crvene jabuke, do danas ostao njihov najistaknutiji pjevač sa prepoznatljivim melodijskim glasom i zaslužio kultni glazbeni status.

Ima nešto od srca do srca obilježila je generacije mladih, a pjesme poput Nekako s proljeća, To mi radi, Bježi kišo s prozora i Zovu nas ulice pjevamo i slušamo i dan danas. Povodom 35 godina Crvene Jabuke, Žera je ponosno stao pred medije, a brojni kolege i fanovi poručili su mu da nastavi snažno dalje - Najbolji orkestar ikada najbolje pjesme a što je najvažnije sve orginal. Iznesu na nastupu nema greške, svaka čast najbolji ste...Čekamo jos na barem jedan obećan koncert na New Zelandu. Starke i maslačak frizura su održale Crvenu Jabuku! Kako je ovo divno. Posebno jer se napokon odaju priznanja ljudima dok žive..."Stižu me sjećanja na sva davna proljeća..."

bottom of page