top of page

BARBARA KOLAR OTKRILA NA KOJU SE IGRU 'NAVUKLA'

S istom je 'zaluđen' i popularni voditelj Jimmy Fallon

Popularna TV i radijska voditeljica Barbara Kolar otkrila je koja ju je online igrica 'zaludila' - Totalno sam se navukla na Wordle - priznala je javno i pokazala kako ih igra.

Online igricu, koju trenutno igra više od 300.000 ljudi diljem svijeta, možete igrati na powerlanguage.co.uk/wordle a njezin kreator, softwerski inžinjer iz Brookylna Josh Wardle, napravio ju je za svoju obitelj i prijatelje kako bi se zabavili tijekom karantene.


Bio je to meteorski uspon za igru koju igrate samo jednom dnevno, a koja poziva igrače da pogode riječ od pet slova. Nakon što pogodite riječ od pet slova, igra vam govori je li neko od vaših slova u tajnoj riječi i jesu li na pravom mjestu. Imate šest pokušaja da to ispravite. Malo je tako popularnih kutaka interneta napravljeno skromno kao web stranica koju je g. Wardle sam izgradio kao svoj sporedni projekt. Nema oglasa niti treperećih bannera; ne iskaču prozori niti vas traže novac. Postoji samo igra na crnoj pozadini, prenosi New York Times.

Popularnu igricu u emisiji uživo igrao je i američki voditelj Jimmy Fallon, koji je 10-ak minuta proveo u odgonetavanju riječi, dok ga je pratila milijunska publika.

Svima koji krenu igrati, kao i dragoj Barbari, želimo puno zabave!

bottom of page