top of page

ANA NUNIĆ OTKRIVA ŠTO SE DOGAĐA SA NAŠOM KOSOM LJETI

Poznata zagrebačka frizerka iz salona The Hair Tailor Zagreb

Ana Nunić
foto Dejan Tatomir

Ljeti je naša kosa u puno većoj opasnosti od značajnijeg isušivanja, oštećenja pa čak i pucanja! Kombinacija sunca, mora, soli, vjetra i klora, kojima je kosa intenzivno izložena preko ljeta, utječu na blijeđenje boje kose te “izvlače” vlagu iz nje ostavljajući ju suhom i beživotnom. Kosa tijekom ljeta može izgubiti sjaj i elastičnost te može izgledati umorno. Stoga smo kontaktirali Anu Nunić, poznatu zagrebačku frizerku, koja vam otkriva sve tajne kojima možete svoju kosu doslovce preporoditi.


- Kod prirodno kovrčavih i valovitih kosa, koje su i prirodno suhe, kovrče i valovi gube definiciju i dobivaju neuredan izgled. Ravnije kose se krenu napuhivati, gube svoj prirodni zaglađeni izgled, a vrhovi počinju izgledati ispucalo. Njega kose jednako je važna kao i njega kože jer su jednako izložene vanjskim utjecajima, a suha kosa ako ju ne njegujemo može postati oštećena. Ako postane oštećena puno joj je teže vratiti ono što je izgubila - otkriva Ana Nunić iz frizerskog salona The Hair Tailor Zagreb

Kako najbrže kosi vratiti stari sjaj?

Upravo zbog kombinacije svih štetnih faktora kojima je kosa izložena preko ljeta, važno je što prije početi sa njegom kako šteta ne bi bila nepovratna. Jesen je pravo vrijeme za intenzivan oporavak! Svaka kosa je drugačija pa je idealno da brigu o svojoj kosi prepustite svom frizeru. - Najbrži način da se kosa dubinski njeguje definitivno je s ciljanom profesionalnom njegom! Predlažem dva načina brze njege - s preparatima K18 koji uključuju pranje s detox šamponom koji čisti kosu i vlasište od nakupljenog taloga, sebuma i minerala iz tvrde vode, a nakon toga pranje njihovim ph maintenance šamponom koji održava prirodne ph ravnoteže vlasišta, te leave-in maskom. Također preporučam i Nutri Repair tretman iz nove 1919 serije francuske kuće Eugene Perma. On uključuje pranje šamponom, nanošenje maske, regeneratora i kreme. To je jedna ekstremno hranjiva i luksuzna njega gdje će vam kosa već nakon prvog tretmana biti svilena, mekana i ojačana - otkriva Ana.

Njegujemo li kosu samo nakon ljeta ili…?

Dakako kosu je važno njegovati tijekom cijele godine, a sve ovisi o tipu kose, stupnju oštećenosti i načinu tretiranja kose u salonu i kod kuće. Svakako se preporuča jednom mjesečno dubinska njega u salonu, a između toga kućna njegu po preporuci frizera. Budući da ne postoji općeniti odgovor koji odgovara svakoj kosi, sjajna je stvar što se Ani Nunić možete javiti u The Hair Tailor salon gdje se možete najaviti na besplatne konzultacije kako biste saznali što je najbolje za vašu kosu.

Brojne žene zanima što s ispranom bojom tijekom ljeta i je li ona odmah spremna za bojanje?

Ovisno od toga o kojoj se boji ili tehnici radi treba prilagoditi njegu. Neke kose zahtijevaju da ih se prvo obnovi i dubinski nahrani kako bi bile spremne za novo posvjetljivanje ili pramenove. Kod nekih kosa može se u jednom koraku osvježiti boja i napraviti njega. Ako ste odlučili bojati ili posvijetljivati kosu, ta odluka nosi i veću potrebu za njegom kose i održavanjem boje.


Može li se kosa nakon izlaganja suncu i soli izložiti temeljitom makeoveru?

- U većini slučajeva može, osim ako kosa nije već jako oštećena. Klijentice koje nisu u mogućnosti doći u salon preporučamo da nam se jave na društvene mreže, pošalju sliku koja prikazuje trenutno stanje kose, opišu povijest bojanja ili bilo kakvih kemijskih tretmana kroz period od 2 do 3 godine te da pošalju fotografije onoga što bi željele postići na svojoj kosi. Važno je paziti da koristimo kvalitetne preparate. Danas je tržište prezasićeno i teško se snaći u moru proizvoda koji obećavaju čuda. Nije potrebno da preparat bude samo kvalitetan nego i da njegove karakteristike odgovaraju upravo potrebama vaše kose i vlasišta >> fb/The-Hair-Tailor-Zagreb

Comments


bottom of page