top of page

MAVI COSMETICS INOVATIVNI UREĐAJI POTIČU RAST KOSE I BRADE

Derma rolleri koriste se i za obnovu kože, uklanjanje ožiljaka te borbu protiv akni

Derma roller je uređaj na čijem se vrhu nalazi mali valjak koji sadrži nekoliko stotina iglica dužine 0.1mm pa sve do nekoliko centimetara. U nekim zemljama poput Kine koristi se već nekoliko tisuća godina, a funkcije derma rollera uistinu su raznolike. Koristi se za obnavljanje kože, uklanjanje ožiljaka, u borbi protiv akni ali i poticanju rasta dlaka.

foto Carlo Kovačec

Sve o ovom „čudesnom predmetu“ zna Viktor Marčetić, poduzetnik iz Zagreba koji se s prijateljem Marsellom Matheom Khourijem dugo istraživao derma roller te danas zna sve o prednostima njegovog korištenja. - Dermaroller za kosu sadrži iglice veličine 1.5 cm. Rollanjem na području kose iglice prodiru u vlasište i potiču proizvodnju kolagena, regeneraciju stanica, cirkulaciju… Zapravo rade sve ono što preparati za kosu pokušavaju napraviti putem tekućina samo to rade fizički, točnije s puno većim učinkom. Rezultati su individualni ali zapravo više od 90% ljudi primjećuje rezultate nakon nekoliko tjedana - što na koži, a što na kosi - otkriva Viktor koji s prijateljem stoji iza brenda MAVI cosmetics.

Mnogi muškarci ovaj roller koriste za rast brade, no ipak postoje neke razlike. Derma roller za bradu i kosu nikako nije isti. - Rezultati su praktički isti no derma roller za bradu sadrži iglice koje su kraće od onih za kosu. Njihova dužina je 0.5mm. Razlog tomu je što korijen dlaka brade nije toliko dubok kao korijen kose. Princip rada je isti, rollanjem potičemo procese ispod površine kože i pokušavamo što bolje stimulirati rast dlaka i obnovu kože. Situacija s rezultatima je zapravo vrlo slična kao onima na kosi - dodaje Viktor.

Nakon rollanja, pore su otvorene, a koža je spremna upiti sve što joj podarimo. Upravo iz tog razloga bitno je nakon korištenja rollera nanijeti proizvode. Tada ne ovisimo o brojnim faktorima kako će se koji proizvod upiti u kožu i kako će koža reagirati. Zapravo s jako velikom sigurnošću osiguravamo najbolju moguću upotrebu proizvoda i upravo je to ono što dovodi do najboljih rezultata. Što se tiče samih sastojaka, najvažnij su: baicapil - prirodni sastojak koji potiče rast dlaka, keratin - sastojak koji čuva, obnavlja i čini kosu sjajnijom te crystalhyall koji je hijaluronska kiselina koja štiti i obnavlja kožu te osigurava da nikada nemamo lošu reakciju na proizvode. Ova tri sastojka definitivno su najvažniji i stoga ih Viktor koristi u MAVI šamponima i serumima. Derma roller definitivno je jedna od stvari koje treba imati u „kućnoj apoteci“, a više detalja o njemu doznajte na mavi-cosmetics.com/beard-growth

Comments


bottom of page