top of page

10 POZNATIH OSOBA KOJE SU JAKO DOBRO ULOŽILE SVOJ NOVAC

Ulaganje u različite poslove donijelo im je najveći profit

Oni su poznati i slavni, ali i vrlo mudri kada je riječ o ulaganju svog novca. Zaradili su ga u jednoj industriji, a zatim uložili u posve drugačije biznise, što im je na kraju donijelo stabilnost i pasivne prihode, prenosi money.com


Ashton Kutcher

Možda je još uvijek poznat većini ljudi kao tip iz showa iz 70-ih, ali Ashton Kutcher je posljednjih godina zaradio puno novaca u tehnološkoj industriji. On i Guy Oseary, Madonnin dugogodišnji menadžer, stvorili su nevjerojatnu vezu s milijarderom Ronom Burkleom i osnovali A-grade Investments. Pretvorili su 30 milijuna dolara u 250 milijuna dolara uz lukavu potporu miljenika Silicijske doline, uključujući Uber i Airbnb.

poznati i bogati

Diddy

S neto vrijednošću od milijardu dolara, Sean "Diddy" Combs daleko je prešao titulu glazbenika. Hip-hop zvijezda udružila se s alkoholnim pićem behemoth Diageo, nudeći svoj marketinški miks za vlastitu Ciroc votku u zamjenu za dio zarade. Brzo ga je pomogao pretvoriti u jednu od najvećih votki na tržištu, prije nego što je preuzeo još jedan zajednički pothvat u marki DeLeón tekila. A to su uz njegove brojne druge pothvate, uključujući marku odjeće i veliki udio u TV mreži Revolt.


Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres postala je jedna od najpoznatijih voditeljica u Hollywoodu, nakon čega je krenula obnavljati brojne domove. Vlasnica je 12 nekretnina otkako je postala poznata, različitih veličina i stilova, i pritom je napravila dobar dio promjena. Primjerice, prodala je jednu vilu od 40 milijuna dolara za zaradu od 15 milijuna dolara.


George Clooney

Glumac je pokrenuo Casamigos kao tekilu namijenjenu njegovim prijateljima, ali je njena vrijednost 'eksplodirala' i Diageo ju je nedavno kupio za oko milijardu dolara. "Da ste nas prije četiri godine pitali imamo li tvrtku vrijednu milijardu dolara, mislim da ne bismo pristali", rekao je Clooney za CNBC. Pa, barem je skroman u vezi toga.

Jessica Alba

Majka dviju kćeri Jessica Alba pokrenula je Honest Company 2012. godine kao način prodaje organskih proizvoda poput dječjih maramica, deterdženta za rublje i losiona za tijelo etički nastrojenim potrošačima. Narasla je na stotine milijuna u godišnjoj prodaji, dokazujući da je na tragu nečeg velikog.


Robert De Niro

Slavnim osobama nisu strani restorani, ali rijetko se dogodi da neki postane pravi hit. De Niro skriva svoje ime od Nobua, ali kuhar Nobu Matsuhisa pripisuje zasluge glumačkoj legendi što ga je uvjerila da pokrene japansko restoransko carstvo. De Niro je bio obožavatelj jednog od matsuhispinih ranih restorana i postao je poslovni partner u lancu Nobu, koji napreduje širom svijeta. Mudro je vidio unosne mogućnosti u miso crnom bakalaru s potpisom kuhara, između ostalih jela.


Jessica Simpson

Pop pjevačica Jessica Simpson možda će uvijek ostati upamćena po svojim trenucima u hit reality showu Mladenci, ali njezini potezi u maloprodaji bili su izuzetno pametni. Jessica Simpson kolekciju cipela pokrenula je 2006. godine kao suradnju s Camuto Group, ali proširila se na odjeću, nakit, torbice i još mnogo toga. S milijardama u prodaji, njena popularnost dovela je do toga da je stekla većinski udio u marki za nepoznati iznos.

Jay-Z

Jay-Z će vam prvi reći da nije poslovni čovjek, ali svi njegovi poslovni poduhvati doveli su mu neto vrijednost na više od 800 milijuna dolara. Od streaming usluge Tidal, koja se procjenjuje na više od 10 puta više nego što ju je platio, do njegovog šampanjca Armand de Brignac i agencije za talente Roc Nation.

Reese Witherspoon

Osim što je vrlo voljena, oskarovka Reese Witherspoon probila se u dvije vrlo različite industrije. Nekoliko godina samostalno je financirala svoju produkcijsku kuću Pacific Standard, koja je objavila uspješne filmove poput Wild i Gone Girl. Zatim je bila izvršna producentica u hit HBO-ovoj seriji Big Littles Lies, u kojoj glumi. Pacific Standard usredotočuje se na materijal vođen ženama, s misijom "napraviti značajne promjene" u Hollywoodu, kao i zaraditi novac, što radi prilično dobro. Nedavno je pokrenula i vlastitu liniju odjeće Draper James, južnjačku preppy liniju.

bottom of page