top of page

WOK BY MATIJA PRAVA JE GASTRO SENZACIJA ZAGREBAČKOG ADVENTA

Uživajte u krvavicama, zimskog woku, bunceku i brojnim drugim poslasticama

Čuček na Kineski, rastepena krvavica, zimski wok, kobasice sa veprovinom, rolana vratina, odojak, sarma i buncek dog samo su neke poslastice koje vas čekaju u najveselijem zagrebačkom dvorištu u Tkalči 12, u kojem je počeo Advent kod Matije - gastro senzacija u Zagrebu! Sinoć je bila 'generalna proba' kojoj su nazočili Uršula Tolj, Zoran Vakula, Mirta Zečević i brojni drugi gosti.

Popularni zagrebački ugostitelj Matija Nikolić pretvorio je naoko jednostavno gradsko dvorište (u kojem se nalazi njegov lokal Wok by Matija) u pravu blagdansku čaroliju! U dvorištu će se tijekom cijelog Adventa, moći uživati u domaćoj hrani, kvalitetnom kuhanom vinu, ali i odličnoj zabavi. - Volim Advent i uvijek ga posvećujem brojnim zaljubljenicima u moju gastro ponudu. Nekad sam kuhao na klasičnim kućicama, a ove godine sam upregnuo svoje pomagače Brko & Brko te s njima osmislio poseban Advent, i to u dvorištu našeg lokala u Tkalči - kaže Matija i dodaje kako je Brko 1 njegov tata Nikola, a Brko 2 punac Antun. Oni zajedno već godinama rade odlične, domaće suhomesnate delicije, koje su odlučili poslužiti i na ovogodišnjem Adventu.

Čuček na indijski, kineski ili zagorski?

Advent kod Matije nudi i čitavu lepezu tradicionalnih okusa serviranih na drugačiji način. Uz standardnu ponudu zimskih Wokova, možete pojesti i različite vrste 'sendviča' u kojima se sljubljuju nevjerojatni okusi. U finom mekanom tartaruga pecivu nalazi se piletina s dodatkom začina karakterističnih za kinesku, indijsku ili tradicionalnu, zagorsku kuhinju. Čuček na Indijski tako je spoj curry umaka, povrća, piletine i sira, vrlo ukusan i aromatičan. Čuček na Kineski je nešto intenzivnog okusa, a Čuček na Zagorski je kombinacija piletine, špeka, domaćeg povrća i sira s tradicionalnim zagorskim začinima.

Zabava za najmlađe

Advent kod Matije osmislio je i posebnu ponudu za najmlađe. Klincima je na meniju Polidog za kojeg se koristi Poli hrenovke, izrađene od 90% najkvalitetnijeg pilećeg mesa, i bez glutena. Kao desert, izaberite fine fritule prelivene čokoladom, vanilijom ili jagodom, a za piće veliki izbor prirodnih sokova ili kuhani punč bez alkohola. Advent kod Matije traje sve do 1.siječnja 2023, a čarolija dvorišta počinje svaki dan od 17 sati i traje sve do ponoći. Za odličnu atmosferu bit će zadužen DJ sa zadatkom - dvorište ispuniti zvukovima popularnih Božićnih hitova uz koje će se i zaplesati! >> wokbymatija.com

bottom of page