top of page

TRAGEDIJA NA SNIMANJU POZNATOG FILMA

Jedan glumac preminuo, nekima slomljene kosti

Tigrovi su se oslobodili konopaca, brojni glumci i kaskaderi pretrpjeli su slomljene kosti i iščašene zglobove, a scenaristi su muku mučili sa stalnim izmjenama tekstova. Jedan je glumac umro netom prije kraja snimanja, od trovanja alkohola. Sve to obilježilo je snimanje legendarnog filma Ridleyja Scotta Gladijator


Premijera se održala 12.svibnja 2000. godine, film je dobio 5 Oscara i status jednog od najboljih filmova svih vremena, ali put do uspjeha bio je popločen trnjem. Oliver Reed preminuo je u popodnevnim satima, 1999. godine, od posljedica srčanog udara tijekom pauze od snimanja Gladijatora na Malti.

Prema svjedocima, prenosi alo.rs, čovjek je popio osam flaša njemačkog lager piva, desetak čašica ruma, pola boce viskija i nekoliko čašica konjaka, u natjecanju tko može više popiti sa grupom mornara. Nakon što je pobijedio mnogo mlađih mornara Kraljevske mornarice, Reed se iznenada srušio i umro na putu do bolnice u vozilu hitne pomoći. Imao je 61 godinu.


Inače, glavni glumac Russel Crowe, koji je u Gladijatoru glumio hrabrog generala Maximusa, morao se jako dobro pripremiti za ulogu ratnika i gladijatora. Scene koje je snimio u areni bile su pune borbe sa živim i umjetnim divlji zvjerima, bacanja pred jureća kola, mačevanja i borbe sa noževima. Zaradio je brojne ogrebotine, no također i pokazao jaku snagu volje i fizičku spremnost.


bottom of page