top of page

TAJČI NAJAVILA POVRATAK KUĆI

Razveselila Amerikance hrvatskom tradicijom

Jedna od naših najuspješnijih pjevačica Tatjana Matejaš Tajči živi miran život okružen pjevanjem i trojicom sinova u američkom gradu Nashville. Često dijeli svoje motivacijske poruke i pokazuje kako se zabavljaju Amerikanci, pa je tako podijelila i fotografije sa izleta na koji je otputovala sa sinovima

Kada ne putuje sa sinovima, Tajči ima puno glazbenih nastupa diljem lokalnih klubova a svoje je fanove razveselila i najavom kako će malene Amerikance učiti hrvatskoj tradiciji i pjesmama - Registrirala sam se za pružanje glazbe za svjetski glazbeni sat u ljetnom kampu u Nashvilleu. Naučit ću malu djecu nekoliko tradicionalnih plesova i pjesmu uz koju mogu pjevati (Lojtrica). Također, mislim pokazati svoju lijepu tradicionalnu nošnju. Ova je iz Posavine - blizu mjesta gdje sam odrasla. Ručno je izrađena i vrlo vrlo stara. Toliko stara da je moram obnoviti - očistiti i nabrati ... (ako znate gdje je odnijeti, javite mi) - poručila je pjevačica.

A najveselija vijest koju je podijelila sa fanovima, je ona o povratku kući u Hrvatsku - Izlasci sunca na Jadranu mogu biti vrlo ljekoviti. Bit ću u Hrvatskoj krajem kolovoza. Obično se stvarno zaposlim kad sam tamo. Ovaj put ću si odvojiti vrijeme za meditaciju, pranajamu i nježnu jogu. U prošlosti bih si rekala da mi treba za istraživanje projekata na kojima radim. Nema više opravdanja! Uzimanje vremena kako biste svom umu / tijelu pružili priliku da izađe iz načina kroničnog stresa i pređe u stanje "odmora / probave / popravka", svima nama bi trebao biti prioritet broj jedan. S nultom krivnjom. I ne, ne morate nikamo ići da biste to počeli raditi odmah sada. Nekoliko tjedana vježbam 15-minutnu meditaciju iskonske zvučne mantre dva puta dnevno i već vidim ogromnu razliku u tome kako se fizički, mentalno i emocionalno osjećam - najavila je Tajči i dodala...


- Uskoro ću dobiti certifikat za predavanje meditacije, a do tada ću vas rado naučiti onome što sam naučila u programu certifikacije Chopra Health. Također ... započnite s 2-3 minute. Koristite aplikaciju Chopra ili Headspace. Ili bilo što što vama odgovara. Jednostavno učinite to! Zatvorite oči i usredotočite se na dah. Tijekom 30 sekundi. Sve je bolje od izgovora. Previše ljudi pati od bolesti i stanja povezanih sa stresom. Ne možemo promijeniti način na koji je svijet trenutno, ne možemo kontrolirati mnoge svoje okolnosti (shvaćam to, vjerujte mi!), Ali MOŽEMO poduzeti mjere kako bismo našim tijelima / umovima pomogli u rukovanju, obradi i probavi svega što dolazi naš način. Volim vas sve i stalo mi je do svakog od vas (što uključuje i vas koji ovo čitate nasumično) - zaključila je.


- Želim ti predivne trenutke u Hrvatskoj! I ja volim vašu zemlju. Nadam se da ćeš predivno odmoriti u svojoj zemlji - poručili su pjevačici njeni fanovi.

bottom of page