top of page

Svjetsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju nakon 15 godina ponovno u Zagrebu

Uživajte u Areni Zagreb

Svjetsko prvenstvo sinkronizirano klizanje
foto Hrvatski klizački savez

Zagreb je domaćin Svjetskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju koje će se od 4. - 6. travnja 2024. održati u Areni Zagreb. U jednoj od najljepših hrvatskih sportskih dvorana, Areni Zagreb, nastupit će 22

ekipe iz 18 zemalja, a Hrvatsku će predstavljati Zagrebačke pahuljice. Hrvatske reprezentativke brane naše boje na svim međunarodnim natjecanjima, a vrhunac ove godine je upravo Svjetsko prvenstvo u Zagrebu.


Kratki program izvest će na glazbu Marija Magdalena, a slobodni na kompilaciju iz filma Pirates of the Caribbean s temom glavne pjesme u izvedbi 2 Cellos. Trenutačno Zagrebačke pahuljice imaju 7 ekipa različitih dobnih kategorija i to je jedan kvalitetan bazen za popunjavanje seniorske ekipe. Od seniorske pa sve do kadetske dobi i mix ekipe u kojoj su nastupaju djevojke različitih godišta.


Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i Organizacijskog odbora

Svjetskog prvenstva otkrila je što nas još očekuje početkom travnja. - S ponosom dočekujemo još jedno veliko klizačko natjecanje u Zagrebu, gradu koji se milijun puta do sada pokazao kao sjajan domaćin i organizator sportskih događanja. Radujemo se što ćemo ponovno ugostiti najbolje svjetske ekipe. Velika nam je čast da smo dobili organizaciju Svjetskog prvenstva u sinkroniziranom klizanju i to nakon punih 15 godina. Moram naglasiti da smo imali priliku i ranije biti organizatori, no zbog pandemije je nažalost to propalo. Tu je još i problem Doma sportova koji je uslijed potresa izvan upotrebe i zatvoren već 4 godine. Tu je i led na Velesajmu koji također mora ići u rekonstrukciju zbog dotrajalosti. U svakom slučaju, u nemogućim uvjetima radimo odlično. Sve zahvaljujući ogromnoj pomoći naših ljudi, volontera, entuzijasta koji žele pomoći da klizanje nakon 150 godina u Zagrebu ne doživi krah.

Svjetsko prvenstvo sinkronizirano klizanje

U Areni Zagreb nastupit će najbolje svjetske ekipe. 22 ekipe iz 18 zemalja s time da će Kanada, Finska, SAD i Njemačka imati po dvije ekipe kao najbolje plasirane zemlje na posljednjem Svjetskom prvenstvu održanom u Lake Placidu. Aktualne svjetske prvakinje su članice kanadske ekipe Les Supremes i bit će pravo zadovoljstvo vidjeti što su i kako su se pripremile za ovu prigodu.


Ulaznice se jako dobro prodaju i za svaki pojedini dan natjecanja prodano ih je više od 1000. Publika prepoznaje važnost ovog sportskog događaja i ima interesa pogledati najbolje što sinkronizirano klizanje u svijetu trenutačno ima. Cijena ulaznica je 40 eura za odrasle, a za djecu besplatno kako bi se upoznala s tim prekrasnim sportom.

bottom of page