top of page

STUDENAC DONIRAO GODIŠNJU ZALIHU SAPUNA ŠKOLAMA

Projekt Čiste ručice za zdravlje dječice iznenadio 63 škole u Hrvatskoj

Studenac

Studenac je u suradnji s hrvatskom ekološkom Udrugom Lijepa Naša pozitivno iznenadio učenike osnovne škole diljem Hrvatske. Donirali su godišnju zalihu sapuna čak 63 odgojno-obrazovne ustanove i tako potaknuli projekt Čiste ručice za zdravlje dječice.


- Želimo iskoristiti svaku priliku kako bismo najmlađe, koji najlakše i usvajaju zelene navike, educirali o odgovornom ponašanju, prvenstveno put ovog predivnog zelenog okoliša, kojem itekako dugujemo. Naši Ekoznalci; Krešo, Ornela, Helga i Robi, vrijedna eko ekipa osvojila je najmlađe diljem Lijepe naše. Ti ekološko osviješteni i vrijedni „plišanci“ pod zajedničkim motom „I korak sitan, za prirodu je bitan!“ djecu su na simpatičan i zabavan način educirali koliko je važno čuvati šume, rijeke, more i morsko dno, a ovim smo projektom osim teme otpada i higijenu djece stavili u prvi plan - objasnila je direktorica marketinga

Studenca, Miranda Mladin te dodala kako je projekt pokrenut unutar programa društveno odgovornog poslovanja Korak bliže zajednici.

Studenac

Ovim su projektom tako htjeli ukazati na važnost higijene koja je pola zdravlja kod učenika te im podebljati količine sapuna. Pakirani u ambalaže od reciklirane plastike, s prepoznatim motivima Ekoznalaca ovi su sapuni posebno razveselili djecu, a zasigurno će ih i dodatno motivirati, educirati te im osvijestiti važnost očuvanja okoliša.

Studenac

Studenac, kao jedan od vodećih maloprodajnih lanaca i lanac s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, svjestan je svojeg utjecaja na društvo i u skladu s njim u svoje poslovanje nastoji uvrstiti politike odnosno posebne projekte koji daju pozitivne društvene učinke. Zato su se i odlučili povezati s udrugom prepoznatoj po opsežnom programu rada posebno po projektima i programima odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj, promicanje ekoloških spoznaja te poseban pristup djeci i mladeži o potrebi i načinu očuvanja okoliša.

bottom of page