top of page

SJEĆATE LI SE OLIVERA MLAKARA?

Poznati TV voditelj danas ima 84 godine

Proslavio se kao voditelj emisija igara - popularne Kviskoteke i Kola sreće, a bio je i domaćin Eurovizije 1990., uključen u Doru i stotine emisija. Kviskoteku je vodio punih 15 godina, Kolo sreće 7 godina, a uz kuhara Stevu Karapandžu svake nedjelje ubacio je žličicu Vegete u jelo. Emisija koju je nacija obožavala zvala se Male tajne velikih majstora kuhinje

Što danas radi nekada najpoznatiji voditelj u Hrvatskoj? Za emisiju Nedjeljom u 2, u kojoj je gostovao prošle godine, izjavio je - Od 1993. živim u kući pokraj Samobora. Život na selu bih svima preporučio... Neusporedivo je. Danas se puno više radi, tako je i u svijetu. Moja kćer koja živi u Engleskoj odlazi u 7 ujutro, vraća se u 7 navečer. Sad je to došlo i kod nas. Blaženi socijalizam, bilo je tad puno više vremena.


- Sjajan gospodin uz koga smo odrastali sada živi miran život van grada, uživa sa porodicom i gaji mini šnaucere kojih trenutno ima 10. Bilo je zadovoljstvo upoznati ga. Nikada više ovakvih profesionalaca i veličina u svakom smislu. Duboko poštovanje i moj naklon. Veliki voditelj i gospodin. Old school! E takvih voditelja više nema. I jedna žlica vegete - opisali su Oliver njegovi fanovi.

Na pitanje Aleksandra Stankovića, radi li i u mirovini, odgovorio je - Pa da, nađe se nešto tu i tamo. Evo baš sam u petak u Dubrovniku vodio jedan prelijepi koncert dalmatinskih klapa na Stradunu. Tu i tamo me se sjete, pozovu me a ja se odazovem, prihvaćam poneki posao jer želim da mi je glava još funkcionira.

Kada je u pitanju njegovo zdravlje, Oliver ističe da je u dobroj kondiciji i dobroga zdravlja iako boluje od jedne neizlječive bolesti, a to je starost. Lijeka tu nema, ističe, ali zato se neda i uživa svakoga dana.


Sve što je prošao, ne bi mogao proći bez svoje supruge Dunje, zbog koje je odbio jako puno ljubavnih ponuda, izjavio je za Slobodnu Dalmaciju - Ma bilo je tih ljubavnih ponuda, stizale su preko porukica ostavljenih na radnom stolu. Dolazile su telefonom, preko prijatelja, kolega. Ali nije tu bilo kruha, uvijek je bila i postojala samo moja Dunja. Sve te ponude, sve je to bilo u stilu– uzalud vam trud svirači. Bio sam čvrstog karaktera, neumoljiv. I tada i sada svoju sam obitelj čuvao kao kap vode na dlanu. Veliku popularnost nikada nisam koristio, ni tada ni sada. Ali, jesam, osjećao sam je. Jedino sam, ma i danas je tako, popuštao kod mesara, eto možda bih uvijek dobivao bolji komad mesa. Tome se nikada neću protiviti - zaključio je slavni voditelj. oliver mlakar kviskoteka, gossip vijesti, vijesti o poznatima

bottom of page